Najboljši triki, kako pospešiti sušenje las

Dnevi, ko si umiješ lase, se zdijo zelo osvežujoči, dokler ne stojiš v kopalnici pred ogledalom z mokrimi lasmi in veš, da bo sušenje trajalo celo večnost. Ne glede na to, ali greš po sušenju las ven ali spat, je dobro, da so tvoji lasje povsem suhi, saj so lahko mokri lasje bolj dovzetni za poškodbe in druge težave. Lasje se lahko v vlažnem stanju raztezajo in lomijo, vlažno lasišče pa je bolj dovzetno za nastanek glivic in prhljaja. Poleg tega lahko zaradi mokrih las glava izgublja toploto, zaradi česar te bolj zebe, zlasti pozimi.

Če bi rada pospešila sušenje svojih dolgih las, potem imamo zate v nadaljevanju najboljše trike.

Pravilno ovij lase v brisačo iz mikrovlaken

Kaj narediš takoj po tem, ko končaš z umivanjem las, lahko igra pomembno vlogo pri trajanju sušenja las. Najprej dobro iztisni vodo z las, nato pa jih pravilno ovij z brisačo iz mikrovlaken v turban. Tkanina iz mikrovlaken naj bi pripomogla k hitrejšemu sušenju las zaradi svoje visoke vpojnosti. Material ustvarja tudi manj trenja kot običajna brisača, kar pomaga zaščititi tvoje lase in preprečiti kodranje las. Poleg tega bodi pri ovijanju las nežna in pazi, da ne vlečeš ali zvijaš občutljivih mokrih pramenov (ne pozabi, da so mokri prameni še posebej nagnjeni k lomljenju).

Uporabi bombažno majico

Podobno kot brisača iz mikrovlaken je bombažna majica zaradi gladkega materiala dovolj nežna za krhke, mokre lase. Lase popivnaj – ne drgni – z majico, da vpije čim več vode. To ne le pospeši sušenje, ampak pomaga tudi preprečevati frizaste lase. Če nimaš brisače iz mikrovlaken, lahko prvi korak po umivanju nadomestiš z bombažno majico.

Lase ožemi s papirnato brisačko

Če si želiš še pred sušenjem las le-te čim bolj osušiti in s tem še dodatno pospešiti sušenje, jih nežno ožemi s papirnato brisačko. Lase razdeli v nekaj pramenov in jih s papirnato brisačko vsakega posebej nežno stiskaj od korena do konic.

Uporabljaj pravilne pripomočke

Če si mislila, da je sušenje las odvisno le od sušilnika za lase, pomisli znova. Krtača za lase lahko pospeši – ali pa upočasni – sušenje tvojih las, vse je odvisno od oblike in materiala. Keramična krtača, ki omogoča ventilacijo, je ustvarjena za hitro sušenje las. Keramika se bori proti statični elektriki in daje pramenom svilnat in gladek občutek, zračniki pa omogočajo večji pretok zraka iz sušilnika.

Kvalitetno krtačo združi z ionskim sušilcem, ki pospeši sušenje las tako, da negativni ioni sušilnika nasprotujejo pozitivnim ionom, ki jih najdemo v vodi. Sušenje las pa si lahko olajšaš tudi tako, da krtačo in sušilec kupiš v enem in sicer z električno krtačo.

Preberi si tudi:
Kako zaščititi lase pred krutim zimskim vremenom - Modna.si

Kako zaščititi lase pred krutim zimskim vremenom

Za uspešen boj proti vplivom mrzlega vremena! Želimo si, da bi naši lasje izgledali čudoviti od začetka pa do konca leta, vendar pa lahko zimski mraz zelo negativno…