fbpx

Najpogostejše napake pri negi kože

Resnica boli in po vsej verjetnosti tudi ti, prepričana da je tvoja lepotna rutina brezhibna, vsak dan delaš vsaj eno od spodnjih lepotnih napak. Ampak hej, kdor dela, dela tudi napake! Da pa bi bilo teh čim manj in da se ne bi več zgražale nad suho in pusto kožo, ko na mobilnem aparatu pregledujemo svoje selfie-je, ti najpogostejše napake odkrivamo že danes, tvoja dolžnost pa je le, da si jih zapomneš in seveda tudi upoštevaš. Le katera ženska si, ne glede na leta, ne želi izgledati še bolj mladostno? Pa si poglejmo, katere so najpogostejše napake pri negi kože.

1. Spanje z ličili

Ok, vsaki se kdaj pa kdaj zgodi, da preskoči večerno čiščenje obraza, vendar če tak slučaj preide v navado, je čas, da se vzameš v roke. Če si zvečer ne odstraniš ličil, se ti bodo začele pojavljati zamašene pore, kar je vzork za povečano tvorjenje sebuma v koži in tako lahko zelo kmalu pride do nastanka aken. V drogerijah najdeš ogromno čistilnih robčkov, ki jih imaš lahko spravljene v predalu zraven postelje in ko prideš pozno domov, se enostavno vležeš v posteljo, vzameš robček in že na pol v spanju očistiš obraz. Koža ti bo zelo hvaležna!

2. Pozabljanje na dodatni ZF

Tudi če tvoj puder, BB ali CC krema že vsebujejo nekaj zaščitnega faktorja, je vseeno pametno nanesti kremo z zaščitnim faktorjem tudi pred njimi, saj s tem dosežemo resnično popolno zaščito pred prezgodnjim staranjem. Ta korak nam vzame zgolj nekaj dodatnih sekund v jutranji rutini, zato res ni razloga, da bi ga preskočile.

3. Dehidracija

Če želimo zdravo in sijočo kožo, moramo ohranjati celotno telo hidrirano. Vsakodnevno pitje zadostne količine vode (2,5 – 3 litre na dan) pospešuje cirkulacijo in izboljša videz kože. Bonus? Ko je koža hidrirana, lahko pozabimo na jutranje zabuhle in temne podočnjake.

4. Preskakovanje kreme za okoli oči

Tudi če si v zgodnjih 20ih, nikoli ni prezgodaj za kremo za okoli oči. Pomembno je le, da kreme ne razmazuješ ampak jo s tapkajočimi gibi naneseš na področje okoli oči. Raztegovanje tanke in nežne kože okoli oči lahko kaj hitro pripelje do neželenih drobnih gubic.

5. Puljenje obrvi preblizu ogledala

Če si zelo blizu ogledala, medtem ko si urejaš obrvi, je zelo verjetno, da si jih boš preveč stanjšala. Zato ti svetujemo, da se pogosto oddaljiš od ogledala in si od daleč ogledaš obliko. Če lok obrvi preveč zožaš, ti to lahko, sicer v redkih primerih, tudi razdraži kožo (rdečica in izpuščajčki), česar pa nobena noče.

6. Slabe prehranjevalne navade

Saj veš, da smo, kar jemo, ane? Torej, če ni tvoj hladilnik založen s svežo, hrustljavo zelenjavo in sadjem in če ne uživaš hrane z omega 3 maščobnimi kislinami, tudi tvoja koža ni srečna. Ne veš kje začeti? Pomisli na temno listnato zelenjavo, lososa in z antioksidanti napolnjene borovnice. Večkrat kot boš umestila to hrano na svoj jedilnik, boljše bo zate!

7. Izsuševanje mastne kože

Opusti misel, da mastna koža ne potrebuje vlage in takoj nanesi nanjo vlažilni losjon ali serum. Ne glede na to, kakšen tip kože imaš, v jutranji rutini naj bo obvezno dnevna krema (z zaščitnim faktorjem), zvečer pa je potrebno kožo negovati z bolj bogato nočno kremo, če si želiš zdravo, sijočo kožo. Pravilna izbira kreme je ključna, saj mastna koža ne potrebuje še dodatnih maščob iz kreme. Zanjo so najboljša izbira lahki, vlažilni losjoni in serumi, ki v kožo vnesejo vedno potrebno vlago, ne otežujejo pa je z maščobami.

8. Pilinga ne uporabljaš dovolj pogosto

Odstranjevanje odmrle povrhnjice kože je ključno za mladostni videz kože, zato ne pozabi med negovalne izdelke vmestiti tudi pilinga. Naše telo dnevno proizvaja na milijone novih kožnih celic in uporaba mehanskega pilinga enkrat tedensko ali kemičnega vsak večer preprečuje, da se te celice nalagajo na vzglavnik, medtem ko spimo.

9. Se preveč dotikaš obraza

Ok je, če si tekom dneva kdaj pa kdaj popraviš makeup, vendar če svojo roko komaj odmakneš stran od obraza, je zelo verjetno, da se ti bo pojavil kakšen mozoljček. Vsakič, ko se popraskaš ali pritisneš na kožo na obrazu, jo s tem dražiš in to lahko s časoma privede do brazgotin in gub. Po tem, ko se zjutraj naličiš, si čez dan samo večkrat popravi šminko, drugače pa roke stran od obraza.

10. Dnevno ne čistiš čopičev

Če svojih čopičev za ličenje ne pošpricaš vsak dan s čistilcem za čopiče, s tem povečuješ možnost za zamašene pore in tako za nastanek aken. Če nimaš čistilnega spreja pa jih na dva dni očisti s šamponom za lase, gelom za čiščenje obraza ali trdim milom.

11. Preredko menjaš posteljnino

Tvoja postelja je po dolgem in napornem dnevu tvoje zatočišče, vendar če tedensko ne preoblačiš posteljnine, vsaj vzglavnika, se ti lahko kljub redni negi kože, pojavijo akne. Na prevleke za kovter in vzglavnik se nalagajo lasni mešički, odmrle kožne celice in olja, ki jih potisnemo nazaj v kožo, kar povzroči zamašene pore. Fuj! Zato si le vzemi čas enkrat tedensko in zamenjaj posteljnino na vzglavniku.
Posteljnina

12. Ne čistiš telefona

Pomisli, koliko uporabljaš telefon vsak dan in koliko časa je prislonjen na tvoj obraz med vsemi pogovori s prijateljicami. Investiraj v dobre slušalke in telefon ne bo prišel niti blizu kože obraza ali pa si vzemi čas vsaj enkrat na dan in z razkužilnim robčkom obriši sprednjo stran telefona.

13. Nanašaš ličila na izsušeno kožo

Ko si zjutraj umiješ obraz, pred nanosom pudra ne pozabi na nanos vlažilnega losjona, saj s tem preprečiš, da bi puder obsedel na koži in bi le-ta izgledala suha in luskasta. Verjetno si vse, kljub ličilom, želimo doseči čim bolj naraven izgled.

Katero napako pa ti delaš in si že odločena, da z njo prenehaš?