Ko umetno krzno izgleda boljše kot pravo

Ne glede na to, kakšno je tvoje stališče glede krzna, je težko ignorirati dejstvo, da je eden izmed največjih modnih trendov letošnje jeseni prav krzno, ampak ne pravo, temveč umetno.

Zahvaljujoč mladi britanski znamki Shrimps, ki je z umetnim krznom pastelne barve postavila smernice te sezone, se bomo temu etičnemu trendu zagotovo zelo težko uprle. Prav tako pa pravega krzna ali usnja v svojih kolekcijah nikoli ne uporablja priznana modna oblikovalka Stella McCartney, ki zelo rada eksperimentira z umetnimi različicami teh dveh materialov. Obstaja ogromno zelo lepih in kakovostnih artiklov v visoki modi, za katere nikoli ne bi niti pomislili, da so narejeni iz umetnih materialov, prav tako pa se le-teh poslužujejo tudi pri širšim množicam cenovno bolj dostopnih znamkah, kot sta ASOS in H&M.

Verjetno nas večina ob besedi umetno krzno najprej pomisli na jakno ali plašč, ki je že skoraj must-have (prevod: obvezni kos) te sezone, vendar so oblikovalci in modne hiše v kolekcijah za letošnjo jesen in zimo mislili tudi na vse tiste, ki si ne želijo toliko (umetnega) krzna na sebi. V trgovinah zato pokukaj tudi k modnim dodatkom, saj iz umetnega krzna najdeš prav vse, od mehkih torbic pa do ogromnih šalov, ki jih boš lahko odlično kombinirala k še enemu velikemu trendu te sezone, umetnemu usnju.

Morda najdeš svoj “must-have” kos v spodnji galeriji.