Naredi najbolj zdrav sladoled: Bananoled

Sezona sladoleda se je že zdavnaj začela, saj smo imeli že maja zelo poletne temperature. Junij, prvi pravi poletni mesec že gleda izza vogala, trgovine pa kar kipijo od zaloge kopalk. Hja, kopalke, kos oblačila, ki zakrije bore malo kože. Verjetno ni punce, ki se ne bi vsaj malo obremenjevala s svojim izgledom. 😉 Za lepo postavo pa je že splošno znano, da se moramo odreči vsem sladkarijam, vsem dobrim, sladkim, slastnim pregreham, ki nam posladkajo običajne dni. Pa se moramo res? Ne! Res je samo to, da se je treba izogibati klasičnemu belemu sladkorju, ki se nahaja tudi v najbolj priljubljeni poletni sladici – sladoledu. Nikakor pa ni prepovedano jesti sladoleda, ki si ga z lahkoto pripraviš doma iz ene super sestavine, katero samo olupiš, narežeš na kose, daš v vrečko in zamrzneš. In to je? Bananaaaaa!

Bananin sladoled ali “Bananoled” je kremast, bogat, slasten, poleg tega pa brez maščob, brez mlečnih izdelkov, brez dodanega sladkorja in konzervansov. Prelepo, da bi bilo res? Na našo srečo vse našteto še kako drži!

Sestavine:
– zrele banane (več kot imajo rjavih pikic na olupku, boljše so)
– voda (zgolj za lažje mešanje, ni pa nujna)

Postopek:
1. Banane olupi, po želji nareži na kose, daj v vrečko in zamrzni.

2. Zamrznjene banane stresi v zmogljivejši mešalec, za lažje mešanje dodaj malo vode in zmešaj do popolne gladkosti. Banane se bodo na začetku verjetno upirale mešanju, vendar je to popolnoma običajno, zato jih vsake toliko časa malo potisni proti dnu. Banane mešaj nekje 3-4 minute, da se ustvari bogata, kremasta, svilnata tekstura.

3. Uživaj v najbolj zdravem sladoledu na svetu! 🍦

To je sedaj osnova, kateri pa lahko dodaš: katerokoli zamrznjeno sadje, med, surov kakav, arašidovo maslo, javorjev sirup, naravno vanilijo, avokado,…