Naredite sami: Čičerikin namaz – humus
Čičerikin namaz ali humus lahko v današnjem času kupiš v praktično vseh živilskih trgovinah, ampak saj veš, da se nič ne more primerjati z doma pripravljeno hrano. Ta preprost in okusen recept ti bo vzel vsega skupaj 30 minut, potem pa ga imaš lahko še nekaj dni shranjenega v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
Čičerikin namaz – humus
Sestavine:
- 1 konzerva/200 g vložene čičerike
- 2 žlici limoninega soka ali več
- 2 stroka česna, zmečkanega
- 1 čajna žlička mlete kumine
- sol
- 100 ml tahinija – sezamova pasta (tako ga narediš sama doma)
- 4 jedilne žlice vode ali čičerikine vode iz konzerve
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 čajna žlička mlete paprike
Priprava:
1. Odcedi in speri čičeriko. Prihrani nekaj celih zrn čičerike za dekoracijo in serviranje.
2. V multipraktik dodaj čičeriko, limonin sok, česen, kumino, sol, tahini in vodo. Zmiksaj v kremasto konsistenco.
3. Poskusi in če je potrebno dodaj še malo limoninega soka, česna, kumine ali soli. Pretresi na krožnik ali v skodelico in z žlico pogladi površino. Po vrhu pokapaj malo ekstra deviškega oljčnega olja in potresi shranjena cela zrna čičerike.
4. Na koncu potresi še malo mlete rdeče paprike in postrezi s pitinim kruhom, krekerji, na kose narezano papriko ali pa si humus namaži na palačinko ali domačo pizzo.
Če si ljubiteljica čičerike, ne spreglej recepta za beljakovinski čokoladni humus!