Naredi sama: Sladkor v prahu iz različnih vrst sladkorja

Ne boš verjela, kako preprosto lahko popolnoma sama narediš sladkor v prahu iz kateregakoli sladkorja! Uporabiš lahko kokosov, rjavi, kristalni, sladkor iz sladkornega trsa ali katerikoli drugi sladkor, ki ga imaš doma.

Domači sladkor v prahu iz različnih vrst sladkorja

Sestavine:

  • pol manj količine sladkorja, kot potrebuješ sladkorja v prahu (torej, če recept zahteva 1 skodelico sladkorja v prahu, potrebuješ 1/2 skodelice klasičnega sladkorja)

Priprava:

1. Sladkor stresi v blender ali multipraktik in miksaj toliko časa, dokler ne nastane fin, puhast prah. Bolj kot je sladkor rafiniran, bolj fin bo prah, zato iz kristalnega sladkorja nastane najbolj puhast sladkor v prahu.
2. Sladkor v prahu lahko uporabiš takoj ali pa ga shraniš za kasneje.
3. Sladkor v prahu je dobro pred uporabo tudi presejati skozi fino cedilo, da bo popolnoma brez kepic in zelo puhasto.