Naredi sama: Veganska majoneza

Veganska majoneza je veliko bolj zdrava in popolnoma brez holesterola, poleg tega pa tudi veliko boljša od kupljenih, saj ne vsebuje nobenih konzervansov in aditivov. Za pripravo potrebuješ zgolj 4 sestavine in 2 minuti časa. Po želji jo lahko narediš gostejšo (dodaš več olja) ali redkejšo (dodaš več mleka).

Veganska majoneza

Sestavine (za 2 skodelici):

  • 1 skodelica (220 g) nerafiniranega sončničnega olja
  • 1/2 skodelice (120 g) nesladkanega sojinega mleka
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa ali limoninega soka
  • morska sol po okusu

Priprava:

1. Pripravi si palični mešalnik.
2. V visoko posodo za miksanje stresi vse sestavine in vstavi palični mešalnik tako, da stabilno stoji na dnu ter začni z miksanjem (ves čas ga drži pri miru).
3. Ko začne nastajati emulziji podobna zmes, lahko začneš palični mešalnik premikati gor in dol.
4. Poskusi majonezo in dodaj sol, če je to potrebno. Če je zmes pregosta dodaj še malo mleka, če je preredka pa dodaj olje. Še malo premiksaj, da nastane popolna konsistenca.
Opomba: Če imata mleko in olje enako temperaturo, je majonezo veliko lažje narediti.