Domov » Lepota & zdravje » Ne moreš zaspati? S tem trikom boš v trenutku!

Ne moreš zaspati? S tem trikom boš v trenutku!

Lepota & zdravjeZanimivosti
Ne moreš zaspati? S tem trikom boš v trenutku!
📷

Zakaj je vedno tako, da če imamo naslednji dan pomemben sestanek ali pa moramo biti nekje že zelo zgodaj, prejšnji večer nikakor ne moremo zaspati?

Ponavadi, ko se to zgodi (in skoraj vedno se), gre naš načrt za spanje približno takole: se pokriti, nadeti spalno masko, šteti ovce dokler ne zaspimo … in to budne počnemo še tri ure kasneje. Nedavna študija z univerze v Glasgowu pa je pokazala, da bi morale početi ravno naprotno od vsega tega (torej truditi se imeti oči čim bolj odprte), če želiš hitreje postati zaspana.

To pa zato, ker je spanje “neprostovoljni fiziološki proces”, kar pomeni, da ga ne moremo imeti pod nadzorom s prej omenjenimi prizadevanji. Zato boš zelo verjetno s siljenjem, da bi postala zaspana, sebe v resnici ohranjala še bolj budno.

Rešitev: Zlekni se v posteljo, oči imej čim bolj odprte in se nikar ne živciraj, ker se ti še ne spi. Bolj kot boš sproščena glede budnosti, prej boš postala zaspana. Zelo verjetno te bo že po nekaj minutah “zmanjkalo”.

Ne spreglej tudi, kako natreniraš svoje telo, da potrebuje manj spanja in katero pijačo bi morala popiti tik pred spanjem!