Nega obraza za vse tipe kože v dm drogerie markt

Nega kože v dvajsetih ni enaka tisti v tridesetih, štiridesetih ter negi v zrelih letih. S pravo vsakodnevno rutino lahko poskrbite, da bo vaša koža zasijala ne glede na starost, tip ali stanje kože. Redna nega zjutraj in zvečer naj postane vaša vsakodnevna rutina ter trenutek, ko si vzamete čas le zase. Do 23. maja ob nakupu treh izdelkov za nego obraza v dm prodajalnah prejmete 20x točke na svojo active beauty kartico.

Pred nakupom in uporabo novih izdelkov z aktivnimi sestavinami je pomembno, da imate že vzpostavljeno osnovno rutino s kakovostnimi izdelki, ki so namenjeni vašemu tipu kože. Pri tem je zelo pomembno vedeti, katere sestavine se dopolnjujejo in katere izključujejo. Retinol je sestavina, ki dela čudeže pri pomlajevanju kože. Vaš obraz bo zahvaljujoč temu gladek, svež in napet. Izdelkov z retinolom ne smemo kombinirati z AHA-kislino in ostalimi retinoli, pri uporabi vitamina C pa moramo biti še nekoliko bolj pazljivi. Če uporabljate izdelke z niacinamidom in hialuronsko kislino, je izdelek z retinolom popolna izbira. Prav tako moramo biti pozorni pri uporabi novih izdelkov z AHA-kislino – ti so idealna izbira za vse, ki se borite z aknami, ogrci in nečisto kožo. Nikakor jih ne smemo uporabljati z retinoli in vitaminom C. Po drugi strani pa je kombinacija AHA-kisline z niacinamidom in hialuronsko kislino zaželena. Novi izdelki z niacinamidom so izredno enostavni za uporabo, saj jih lahko skupaj z vsemi prej omenjenimi aktivnimi sestavinami. Niacinamid, posebna oblika vitamina B3, koži pomaga popravljati pogoste težave, ki vas najbolj bremenijo – povečane pore, neenakomeren ten kože in drobne linije. Vitamin C je v zadnjem času pritegnil veliko pozornosti, med drugim tudi zato, ker spodbuja proizvodnjo kolagena v koži. Tega pa ne smemo kombinirati z AHA-kislino, prav tako moramo biti pozorni pri kombinaciji z retinoli.

5 korakov do popolne kože

Čiščenje kože naj bo na prvem mestu! To pripravi kožo na vse naslednje korake. Le dobro očiščena koža lahko sprejme vse učinkovine ostalih izdelkov, ki bodo v negi sledili. Nekoliko več pozornosti posvetite čiščenju obraza zvečer. Najprej odstranite vsa ličila, zaščitni faktor, serum in umazanijo iz okolja ter razbremenite zgornjo plast svoje kože. Pri drugem koraku pa je čiščenje bolj globinsko – odstranite pot, bakterije in odmrle kožne celice. Uporabe tonika ne smemo preskočiti, saj ta poskrbi za takojšnje vlaženje kože po čiščenju, hkrati pa uravnovesi pH kože. Pripomore tudi k boljši absorpciji izdelkov, da njihove učinkovine prodrejo v globlje plasti kože. Serumi vsebujejo visok delež aktivnih sestavin, njihove molekule pa so manjše kot pri običajni kremi, zato lahko prodrejo globlje v kožo. Maska za obraz omogoča dodatno nego, saj vsebuje več aktivnih učinkovin in s tem pripomore k bolj vidnim rezultatom. Dnevno in nočno nego zaključimo s kremo za obraz. Dnevna krema zadrži vlago in predstavlja dodatno zaščito kože pred zunanjimi vplivi. Zaščitni faktor uporabite ne glede na letni čas, tega lahko vsebuje že dnevna krema ali pa preprosto uporabite samostojno. Glavna naloga nočne kreme je, da poskrbi za obnovo kože in vzpostavljanje vlage. Dodaten korak je zaželen, če imate občutljiv predel okoli oči oziroma želite izboljšati videz kože na tem predelu.

Posebna ugodnost v dm prodajalnah

Nega obraza za vse tipe kože v dm drogerie markt
Nega obraza za vse tipe kože v dm drogerie markt

V dm prodajalnah in spletni trgovini vse do 23. maja ob nakupu treh izdelkov za nego obraza prejmete 20x točke na svojo active beauty kartico. V dm prodajalnah po vsej Sloveniji pa vas bodo razvajali s strokovnim svetovanjem in preizkušanjem izdelkov. Za termin svetovanja povprašajte v dm prodajalni. Za več informacij je na voljo dm vodič, ki vam bo v pomoč pri vzpostavitvi vsakodnevne rutine nege obraza za učinkovito doseganje želenih rezultatov. Ne pozabite, da najboljše rezultate lahko dosežete le z redno rutino, pri kateri pa je pomemben prav vsak korak – od temeljitega čiščenja kože pa vse do zaključka nege s kremo.