Domov » Dom & design » Nenavaden pralni trik, zaradi katerega bodo brisače mehke in puhaste

Nenavaden pralni trik, zaradi katerega bodo brisače mehke in puhaste

Dom & design
Nenavaden pralni trik, zaradi katerega bodo brisače mehke in puhaste
📷 RawPixel

Že ves čas jih narobe peremo…

Brisače je pač treba oprati. In po določenem času le-te postanejo trde in grobe, vendar pa obstaja način, s katerim jih ohraniš mehke in puhaste.

Če si želiš najbolj mehke in sveže brisače, kar si jih kdajkoli imela, potem moraš spremeniti način pranja in sušenja. Eden od načinov za ohranjanje brisač v čim bolj puhastem stanju je, da brisače v pralnem stroju pereš s čistilnim sredstvom na osnovi evkaliptusa. Ne le, da zelo lepo diši, evkaliptus tudi ščiti vlakna brisač in ohranja barve bolj žive, navidez novejše in dlje časa sveže.

Ko so brisače oprane, jih je najbolje sušiti zunaj na svežem zraku (kadar je to možno). Ko so brisače skorajda popolnoma suhe, jih daj v sušilni stroj za nekaj minut, da še izbojšaš njihovo mehkobo.

V sušilnem stroju brisače suši na srednji temperaturi, poleg tega pa se pred zlaganjem prepričaj, da so res popolnoma suhe – s tem preprečiš neprijetne vonjave zaradi vlage.

Še en nasvet, ki ga je prav tako pametno upoštevati pri pranju brisač pa je, da bobna pralnega stroja ne zapolniš preveč, da lahko voda dobro prepoji in očisti vsako brisačo.

Medtem ko je optimalna temperatura za pranje brisač 40 stopinj, pa bo občasno pranje na 60 stopinjah odstranilo ostanke maščob in bakterije, ne da bi povzročilo škodo.