fbpx

Recept: Veganski čokoladno-arašidov fudge

Brez sladkorja, brez glutena in zelo enostavna sladica, ki bo navdušila čisto vse. Veganski čokoladno-arašidov fudge lahko pripraviš vnaprej in ga hraniš v zamrzovalniku. Kadarkoli ti “pade cukr”, enostavno vzemi eno kocko iz zamrzovalnika in se posladkaj na zdrav način!

Veganski čokoladno-arašidov fudge

Sestavine:
Za arašidovo plast:

  • 250 g (približno 10) medjool datljev
  • 4 jedilne žlice/1/4 skodelice kokosove smetane
  • 240 ml/1 skodelica gladkega arašidovega masla
  • 110 g/1/2 skodelice arašidov

Za čokoladno plast:

  • 100 g 70% veganske čokolade

ALI

  • 120 ml/1/2 skodelice kokosovega olja
  • 35 g/1/3 skodelice presnega kakava v prahu
  • 30-45 ml/2-3 jedilne žlice javorjevega sirupa
Recept: Veganski čokoladno-arašidov fudge
(Lazy Cat Kitchen)

Postopek:

1. Izkoščiči datlje in jih na grobo razreži. Stresi jih v multipraktik in zmiksaj v dokaj gladko pasto. Na tem mestu dodaj kokosovo smetano, še zlasti, če je datljeva zmes bolj suha.
2. Dodaj arašidovo maslo in zmiksaj do gladkega, vendar nikar ne pretiravaj z miksanjem, da se ne izloči preveč arašidovega olja, zaradi česar bo zmes preveč mastna.
3. Pekač ali pravokotno posodico (12 x 22 cm) obloži s peki papirjem. Arašidovo zmes enakomerno razporedi in nežno pritisni ob dno. Postavi v zamrzovalnik za 20 minut, da se strdi.
4. Na vodni kopeli stopi čokolado ALI pa na vodni kopeli stopi kokosovo olje, vendar ne sme postati prevroče. Ko je stopljeno, z metlico vmešaj kakav v prahu in javorjev sirup. Počakaj, da se čokoladna plast nekoliko ohladi (ni topla na dotik), vendar je še vedno tekoča.
5. Potresi plast celih arašidov na arašidovo plast in jih nežno pritisni v njo.
6. Arašide enakomerno prelij s čokoladnim prelivom in postavi v zamrzovalnik za nekaj ur ali čez noč.
7. S segretim nožem razreži na kvadrate. Če želiš lahko po vrhu posuješ malo soli. Shranjuj v neprodušno zaprti posodi v zamrzovalniku.

Recept: Veganski čokoladno-arašidov fudge
(Lazy Cat Kitchen)