Domov » VIP » NORO! Poglej, koliko premoženja ima Simon Cowell

NORO! Poglej, koliko premoženja ima Simon Cowell

VIP
NORO! Poglej, koliko premoženja ima Simon Cowell
📷 Profimedia

American Idol je le majhen del njegovega gromozanskega zaslužka!

Simon Cowell je dokaz, da se iskrenost splača in poplača. 58-letnik je lastnik podjetja Syco Entertainment, v katerem so se rodili nekateri najbolj znani televizijski šovi, med drugim America’s Got Talent in The X Factor. Simon pa je tudi zaslužen za to, da najstnice norijo za skupino One Direction.

Kot si verjetno že misliš, je vsak šov, pri katerem je imel prste zraven Simon, prinesel na milijone evrov. Glasbeni in televizijski tajkun je po ocenah Celebrity Net Worth-a ocenjen na 550 milijonov dolarjev (467 milijonov evrov). Leta 2017 je prejel letno plačo v višini 95 milijonov dolarjev, zaradi česar je en izmed najbolje plačanih televizijskih osebnosti.

Ameriški idol in vse ostalo

Leto 2001 je spremenilo vse: imenovan je bil za sodnika prve sezone angleškega Pop Idol-a. Vodstvo TV-ja je v Simonu videlo potencial za resničnostno TV zvezdo. To ga je pripeljalo do sodelovanja v priljubljenem šovu American Idol, v katerem je bil kar osem let zapored eden izmed štirih sodnikov.

Priljubljenost omenjenega šova je Simona postavila na zemljevid slave tako v Ameriki kot drugod po svetu. Simon je nato ustanovil glasbeno in televizijsko podjetje Syco Entertainment. Od leta 2003 je Syco Entertainment prodal več kot 200 milijonov albumov in dosegel 180 prvouvrščenih singlov po celotnem svetu. Kot vodja Syca je leta 2004 lansiral šov The X Factor v Angliji, nato pa še <>Britain’s Got Talent, America’s Got Talent in The X Factor USA. Pomagal je na poti do slave mnogim današnjim glasbenim skupinam in pevcem, med drugim je zaslužen za uspeh One Direction, Fifth Harmony, Leone Lewis, Susan Boyle, če jih naštejemo le nekaj. Čeprav je The X Factor USA trajal le štiri sezone, pa so vsi ostali šovi eni izmed najbolj gledanih. Na vrhuncu gledanosti je angleški The X Factor dosegel 19,7 milijonov gledalcev.

Družina na prvem mestu

Ne vrača vsega denarja nazaj v podjetje, ampak predani oče 4-letnemu sinu Ericu investira denar tudi v nepremičnine. Poleg domov v Londonu in na Beverly Hills-u, je nedavno za 25 milijonov dolarjev (dobrih 21 milijonov evrov) kupil tudi 930 kvadratnih metrov veliko nepremičnino na plaži v Malibuju.