Nutricionistka razkrila, kako kontrolirati apetit in najlažje shujšati

Ko poskušate shujšati, se hrepenenje po prigrizkih pogosto zdi kot sovražnik številka ena, a morda obstaja en preprost način, da se jih ubranite. Čeprav morda mislite, da je najboljši način za izgubo kilogramov restriktivna nizkokalorična dieta, je en najučinkovitejših trikov za hujšanje v resnici uživanje še več enega ključnega hranila: beljakovin.

To razodetje prihaja naravnost od nutricionistke Lauren Hubert (@sororitynutritionist), ki je pred kratkim na TikToku razširila besedo o svojem najljubšem triku za hujšanje: zaužitju 30 gramov beljakovin za zajtrk in kosilo. Po njenih besedah vas bo to dovolj nasitilo, da čez dan ne boste hrepeneli po redilnih, predelanih prigrizkih.

Lauren začne svoj TikTok video z naslavljanjem skupnega boja: vsem dobro znanega občutka, da si ob koncu dneva neznosno lačen, kar vodi do impulzivnega uživanja prigrizkov in izniči vso prej vloženo trdo delo. Vendar ne skrbite, saj njen najljubši trik za hujšanje ponuja preprosto, a zmogljivo rešitev za to težavo.

“Če se spopadate s tem, da ste neznosno lačni … vam želim povedati moj dobesedno najljubši trik za hujšanje, ki ga seveda počnem vsak dan,” izjavi. “Trik je naslednji: za zajtrk in kosilo morate pojesti 30 ali več gramov beljakovin.”

@sororitynutritionist 30 per meal baby!!! #dietitian #weightlossforwomen #highproteinmeals #highprotein ♬ original sound – Lauren Hubert MS, RD Dietitian

Ampak zakaj je uživanje zadostnih količin beljakovin za zajtrk in kosilo tako pomembno pri zajezitvi lakote in spodbujanju izgube teže? Odgovor je v edinstveni nasitni moči tega ključnega makrohranila.

“Ko je ura 16.00, se boste počutili kot popolnoma druga oseba,” obljublja Lauren. In ne pretirava. Raziskave konstantno kažejo, da so beljakovine najbolj nasitno makrohranilo, kar pomeni, da dajejo občutek sitosti in zadovoljstvo dlje časa v primerjavi z ogljikovimi hidrati ali maščobami. Če začnete dan z obrokom, bogatim z beljakovinami in nadaljujete s tem vzorcem pri kosilu, učinkovito preženete napade lakote sredi dneva in preprečite strašni popoldanski padec energije.