fbpx

Od Kim Kardashian West zahtevajo kar 100 milijonov dolarjev!

Kim Kardashian West tožijo za kar 100 milijonov dolarjev!

Če obstaja ena stvar, s katero je obsedena Kim Kardashian, potem je to njen LuMee ovitek za telefon. S tem ovitkom z lučjo konstantno snema selfije, zdaj pa se je prav zaradi njega znašla v hudih pravnih težavah…

Podjetje samooklicane kraljice selfijev, Kimisaprincess Inc., tožijo za 100 milijonov dolarjev zaradi kršenja uporabe patenta z LuMee ovitkom.

Ikonično lučko na mobilnem ovitku naj bi originalno patentiral človek po imenu Hooshmand Harooni že leta 2013. Hooshmand trdi, da je njegovo podjetje Snaplight utrpelo hudo finančno škodo zaradi Kiminega promoviranja LuMee ovitka.

White Lumee Duo In Apple stores worldwide #lumeecollab

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on


“Nezakonito je poskušati monopolizirati trg. In ne samo to, to početje je neameričansko, ko ves čas zavajaš in si neetičen,” je dejala Bardia Rahim, ustanoviteljica podjetja Snaplight.

Kim pa ni edina, ki jo toži omenjeno podjetje. Snaplight je vložil tožbo tudi proti podjetju Urban Outfitters zaradi “finančne koristi s povečano prodajo LuMee selfie ovitka.”

Predstavnik Kardashianke je za TMZ povedal, da je “tožba zaradi patenta povsem brezpredmetna in je le še en poskus škodovanja zvezdnici. Kim ni storila popolnoma nič narobe.”