Odkrili novo vrsto čokolade v naravni milenijsko roza barvi!
Brez dodatkov barvil, arom ali jagodičevja!
Osemdeset let po odkritju bele čokolade, je roza čokolada uradno postala četrta različica čokolade (poleg mlečne in temne), ki jih dandanes poznamo. Švicarsko čokoladno podjetje Barry Callebaut je naznanilo, da so na dogodku v Šanghaju na Kitajskem izumili “Ruby” čokolado.
Ruby čokoladi njeno rdečkasto-rozasto barvo dajejo Rubyjeva kakavova zrna, ki imajo blag, vendar naravno prisoten okus, ki pa ni ne grenak, mlečni ali sladek, ampak kombinacija jagodičevo-sadnega in kremastega. “Roza čokolada je mešanica sadnega, kiselkastega in jagodičevega okusa,” je razkril šef čokoladnega podjetja Martin Diez.
Ne glede na izgled in okus, pa so pri podjetju potrdili, da čokoladi ni dodano nobeno barvilo, jagodičevje ali aroma.
Čeprav ni znan še noben datum, kdaj se bo dalo roza čokolado kupiti v trgovinah, pa so pri podjetju namignili, da bo zelo kmalu na voljo v trgovinah po celotnem svetu.