Domov » Zanimivosti » Odnos: Kako se pravilno opravičiti partnerju

Odnos: Kako se pravilno opravičiti partnerju

Zanimivosti
Odnos: Kako se pravilno opravičiti partnerju
📷 Pexels

Ko prizadaneš svojega partnerja, si on želi le to, da bi se sama zavedala in mu tudi pokazala, da veš, da si ga prizadela. V kolikor se to ne zgodi, se lahko celotna situacija še poslabša. In kako se opravičiti na najbolj primeren način?

Vprašaj za dovoljenje za opravičilo

Vsakdo se na drugačen način sooča s situacijo. Medtem, ko nekateri želijo takojšnje opravičilo po tem, ko jih po krivici obsodiš, pa drugi potrebujejo nekaj časa na samem, da se pomirijo, preden so pripravljeni na ‘bombardiranje’ z “oprosti”. Ko dobiš dovoljenje za opravičilo se prepričaj, da veš za katero stvar se opravičuješ.

Izogibaj se omenjanju starih težav

Če te je tvoj partner v preteklosti prizadel na enak način kot si ga zdaj ti, je veliko verjetnosti, da se v tem trenutku tega ne želijo spominjati. Vsi vemo, da dve krivici ne tvorita pravice, tako da ne glede na to, kaj ti je v preteklosti naredil partner, to ne opravičuje tvojih dejanj.

Ne prenašaj krivde

Ena stvar, kateri se moraš med opravičevanjem strogoo izogibati je, da ne prelagaš krivde na koga drugega. Obstaja razlog, zakaj je tvoj partner jezen nate in ne na koga drugega. Prenašanje krivde lahko partner razume tako, da nisi pripravljena sprejeti odgovornosti za svoja dejanja, zaradi česar je posledično tvoje opravičilo brez pomena.

Predlagaj načine, ki bodo izboljšale situacijo

Opravičilo je ok, ampak kaj se bo zgodilo, če boš še enkrat ponovila isto napako? Tvoje opravičilo bi bilo potem nesmiselno. Če ti situacija dopušča, predlagaj načine, ki bi lahko izboljšali situacijo. V kolikor se ničesar ne spomniš, vprašaj partnerja, ali ima on kakšno rešitev/idejo.

Prosi za odpuščanje

Ne moreš kar predvidevati, da ti bo partner po opravičilu odpustil le zato, ker si se mu opravičila. Najbolje je, da ga prosiš za odpuščanje. Imej v mislih, da nekateri ljudje potrebujejo čas za odpuščanje.