Ogromna napaka, ki jo večina med nami naredi PO pranju perila
Si tudi ti ena izmed tistih?
Od tega, da ne mešaš različnih barv, do izogibanja ponesrečenemu krčenju. Na srečo imaš te stvari zdaj že v mezincu. Ampak, obstaja pa še ena stvar, ki so jo moramo naučiti, če želimo pralni stroj ohraniti še dolgo časa v tip top formi.
Izkazalo se je, da večina med nami pozablja na zelo pomembno stvar po tem, ko vzamemo sveže oprano preilo iz stroja. Posledica je lahko nastanek plesni ali pa zatohel vonj v notranjosti.
Ključni korak, na katerega pozabljamo? Puščanje odprtih oziroma priprtih vrat pralnega stroja, saj to pripomore k boljši prezračenosti in sušenju bobna, s čimer preprečiš nastanek plesni in razvoj neprijetnih vonjav.
Zelo pomembna pa je še ena stvar. Če pogosto pereš perilo na nižjih temperaturah (30-40°) in ga le redko kuhaš, potem vsakih nekaj mesecev zaženi prazen pralni stroj na najvišji možni temperaturi (običajno je to 90°), v stroj pa dodaj le pol običajne količine detergenta.
Na ta način bo pralni stroj kot nov še leta in leta!