Okusno & zdravo: Testo za pizzo iz pirine moke

S partnerjem sta se odločila, da spečeta pico. Ti bi ultra zdravo različico testa iz cvetače, fant pa prisega na čisto klasiko, saj za cvetačo tudi slišati noče, kaj šele da bi jo jedel. Kaj praviš na to, da ubereta neko srednjo pot? Uporabita moko, ki ni pšenična, ampak pirina (primerna tudi za brezglutensko dieto), zaradi katere bo testo izgledalo enako, kot pri pici iz pšenične moke, le da bo veliiiko bolj zdravo (in tudi okusno!). Pripravljena? Pozor… Začnimo!

Testo za pizzo iz pirine moke

Sestavine (za pekač premera 25-30 cm):

  • 2 skodelici pirine moke
  • 1 1/2 čajne žličke suhega kvasa
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 1/2 jedilna žlica olivnega olja (ali drugega jedilnega olja)
  • 1 čajna žlička medu
  • 2/3 skodelice tople vode

Priprava:

1. V posodi zmešaj skupaj prve 3 (suhe) sestavine.
2. Dodaj še vse ostale sestavine in dobro premešaj.
3. Testo pregneti z rokami do gladkega. (Opcija: Testo lahko v kepi pustiš 30-45 minut pri miru, da malo vzhaja in ga šele nato razvlečeš po pekaču.)
4. Razvleči testo po pekaču in obloži z najljubšimi dodatki.
5. Predhodno segrej pečico na 200°C in peci pico približno 10 minut.

Se izogibaš glutenu? Potem ne smeš spregledati tudi zdravega recepta za brezglutenske tortilje!