Oliviji Munn diagnosticirali raka na dojkah

Olivia Munn je zbolela za rakom dojke.

43-letna igralka je v sredo, 13. marca potrdila novico v objavi na družbenem omrežju Instagram in razkrila, da je diagnozo dobila aprila 2023 in kmalu zatem prestala dvojno mastektomijo.

V objavi je Olivia pojasnila, da sta bili ona in njena sestra negativni na testu za gen BRCA, gen, za katerega je znano, da povzroča raka, in izvid njenega mamografa je bil negativen. Njena zdravnica se je za vsak slučaj odločila izračunati njeno oceno tveganja za raka dojke.

“Dejstvo, da mi je ona rešila življenje,” je dodala in opozorila, da je bilo njeno tveganje 37 odstotkov.

Zdravnica ji je naročila, naj gre na magnetno resonanco, nato na ultrazvok in nato na biopsijo, ki je potrdila, da ima rak Luminal B v obeh dojkah, ki je “agresiven, hitro premikajoč se rak”.

30 dni pozneje je prestala dvojno mastektomijo in v zadnjih 10-ih mesecih prestala skupno štiri operacije.

“Od tega, da sem se en dan počutila povsem v redu, sem se naslednji dan zbudila v bolniški postelji po 10-urni operaciji. Imam srečo. Ujeli smo ga z dovolj hitro, da sem imela možnosti,” je rekla.

Svojo družino, prijatelje in fanta Johna Mulaneyja je pripisala podpori na njenem potovanju z rakom.

“Tako sem hvaležna Johnu za noči, ki jih je preživel v raziskovanju, kaj vsaka operacija in zdravila pomenijo ter kakšne stranske učinke in okrevanje lahko pričakujem,” je zapisala.

“Ker je bil tam, preden sem šla v vsako operacijo, in ker je bil tam, ko sem se zbudila, in vedno postavljal uokvirjene fotografije najinega malega dečka Malcolma, tako da je bilo to prvo, kar sem videla, ko sem odprla oči.”

Zahvalila se je tudi svojim zdravnikom, osebju v bolnišnicah Cedars-Sinai in Saint John’s v Santa Monici v Kaliforniji, ki je svojo ginekologinjo dr. Thaïs Aliabadi imenovala “angel varuh”.

“Hvala, da si se tako močno borila, da si tukaj za nas. Malc in jaz te obožujeva. ❤️,” je v komentarju zapisal John Mulaney. Sina Malcolma sta dobila decembra 2021. Par je skupaj tri leta.