Pa je tudi uradno: Zelo verjetno nosiš napačno velikost čevljev

In to je razlog…

Če se konstantno pritožuješ, da so čevlji neudobni, ali si kdaj pomislila, da morda razlog tiči v tem, da že nekaj časa nosiš popolnoma napačno velikost?

Nova študija je potrdila, da bolečina, ki jo čutimo ob nošenju visokih pet nastane zato, ker nosimo napačno (beri: premajhno) velikost. V študiji, ki so jo izvedli na fakulteti College of Podiatry je sodelovalo 2000 odraslih žensk in skoraj polovica jih je priznala, da kupijo čevlje tudi, če se jim ne prilegajo najbolje. Razultat nošenja takšnih čevljev se lahko pokaže v slabi drži, bolečem palcu, žuljih itd.

Si se tudi ti vprašala, zakaj so tako v porastu “zgrešeni” nakupi? No, nekaj ima zagotovo opraviti s tem, da se veča priljubljenost nakupovanja preko spleta, ko ne moremo čevljev dejansko poskusiti pred nakupom.

Poleg tega pa je vredno vzeti v obzir tudi to, da naša velikost stopal ne ostane za večno enaka – z leti se lahko spremeni tako njihova velikost kot tudi oblika. Zato kljub temu, da si včasih vedno nosila velikost 38, to še nikakor ne pomeni, da boš do konca življenja nosila 38.

Rešitev: Čim bolj se izogibaj nakupovanju čevljev preko spleta. Če pa se temu nikakor ne moreš upreti pa se pred nakupom vsaj pozanimaj, ali lahko čevlje v primeru napačne velikosti zamenjaš oziroma vrneš. Kadar pa si v trgovini in ti je ena velikost malo premajhna, druga pa malo prevelika, se vedno odloči za večjo, saj lahko v prevelike čevlje vedno vstaviš vložek, premajhni pa se v širino le redko toliko raztegnejo, da so ti kot uliti (dolžina pa za vedno ostane nespremenjena).