Pantone razglasil barvo leta 2024: Peach Fuzz

Po pandemiji in med katastrofalnimi vojnami po svetu, je Pantoneova barva leta 2024 Peach Fuzz namenjena pomirjanju z občutkom mehkobe.

“Odtenek, uradno znan kot Pantone 13-1023, bolj velja za ‘prijetno breskev’, ki obljublja povezanost,” pravi Leatrice Eiseman, izvršna direktorica na Pantone Color Institute. Poleg svoje kulinarične privlačnosti se Peach Fuzz povsem z enako lahkotnostjo registrira v modi in interierju kot v digitalni sferi.

“Ni tako, kot da je zdaj vse na svetu v redu, zdaj, ko je COVID-19 precej omejen. Vemo, da je še vedno veliko drugih problemov, ki se dogajajo po vsem svetu,” je dejala Leatrice, ki je opozorila, da zaradi svetovnih dogodkov, kot sta konflikt med Izraelom in Hamasom ter vojna v Ukrajini, nekateri ljudje iščejo čustva topline.

Kot že samo ime pove, je Peach Fuzz otipljiv odtenek, ki si ga ljudje želijo doseči in se ga dotakniti. Odtenek, ki je umeščen med rožnato in oranžno, nasprotuje nekaterim nemirom, ki se vrtinčijo po svetu. S stalnimi študijami asociacij barvnih besed se udeleženci redno odzivajo na breskove odtenke z izrazi, kot so “negovanje”, “empatija” in “sočutje”.