Domov » Dom & design » Par ustvaril izjemno steno za knjige, kakršne še nisi videla!

Par ustvaril izjemno steno za knjige, kakršne še nisi videla!

Dom & design
Par ustvaril izjemno steno za knjige, kakršne še nisi videla!
📷 Jessica Breen

Morda izgleda komplicirano, vendar lahko to naredi čisto vsak sam doma!

Da bi se kvalificiral za avstralsko DIY tekmovanje imenovano “The Block”, je en par ustvaril zelo impresivno in edinstveno steno za knjige, o kateri pa zdaj govorijo čisto vsi, ne le producenti omenjenega tekmovanja.

Ko sta Jess in Sinclair Breen razmišljala, kako bi prišla v priljubljeno televizijsko oddajo, sta se domislila geometrijske knjižne stene, ki sta jo ustvarila v manj kot enem dnevu za manj kot 600€. Kmalu po tem, ko sta na svojem Facebook profilu Jess & Sinclair for The Block 2019 delila svojo umetnino za oddajo “The Block”, je njuna objava postala viralna.

Jess je navdih za knjižno steno dobila, ko je nekaj podobnega videla na Pinterestu. Z nekaj pomoči svojega partnerja, ki je grafični oblikovalec, je par ustvaril skico, kako naj bi vse skupaj izgledalo, z vsemi potrebnimi meritvami in koti. Nato sta nakupila vse potrebščine, skico preslikala na steno in začela ustvarjati geometrijsko knjižno steno.

Pri izdelavi je bilo zelo pomembno natančno merjenje: “Res je zelo pomembno, da se najprej natančno izmeri steno, preden se začne kupovati ali izrezovati plošče,” je za Country Living povedala jess. “Zelo natančni bodite pri merjenju, naročanju, rezanju ali kupovanju regalov, saj šteje čisto vsak milimeter.”

(Jessica Breen)

Da bi policam oziroma kockam zagotovila dovolj podpore sta z možem pritrdila na obstoječo steno še eno debelejšo steno. “Poskrbite, da je stena, na katero fiksirate police, dovolj kompaktna, da bodo police trdno pritrjene in stale na mestu.”

(Jessica Breen)

Sedaj ima družina zabaven prostor za shranjevanje svojih najljubših knjig. “Ugotovili smo, da lahko shranimo veliko knjig in dosežeta jih tudi najina sinova, Jack in Ollie, saj so nameščene na dnu knjižne stene,” še dodaja Jess.

(Jessica Breen)