fbpx

PAZI! Najprej preberi to, predno odpreš Threads profil

Uporabniki aplikacije Threads ogorčeni in “ujeti”!

Meta je pravkar predstavila Threads, konkurenčno aplikacijo Twitterju, ki je v lasti Elona Muska.

Preberi si tudi:
Instagram lansiral Threads - Modna.si

Instagram lansiral konkurenco Twitterju: Spoznaj “Threads”

Instagramova nova aplikacija Threads, ki je bila ustvarjena kot tekmec Twitterju, je bila uradno lansirana v sredo, 5. julija in je trenutno na voljo v več kot 100…

Nekateri uporabniki pravijo, da bo Threads popolnoma nadomestil Twitter, medtem ko drugi že poskušajo izbrisati Threads, vendar neuspešno. Kaj se dogaja?

Uporabniki, ki poskušajo izbrisati svoj profil v Metini novi aplikaciji Threads, ugotavljajo, da tega ne morejo storiti, razen če izbrišejo tudi svoj Instagram profil.

Threads — Metin težko pričakovani tekmec Twitterju — je bil lansiran 6. julija in v prvih sedmih urah prejel 10 milijonov prijav, v prvih petih dneh pa 100 milijonov, glede na objavo Marka Zuckerberga v aplikaciji.

Vrvež okoli nove platforme je bil povečan zaradi nedavnih motenj v uporabniški izkušnji Twitterja, potem ko je Elon Musk napovedal začasno uvedbo “omejitev branosti”, ki je omejila število objav, ki so jih uporabniki lahko prebrali.

Threads zahteva, da imajo uporabniki profil na Instagramu, preden se prijavijo. Po prenosu in odpiranju aplikacije Threads ponuja možnost uvoza biografskih informacij in sledilcev iz uporabnikovega obstoječega Instagram profila.

Izjava v centru za pomoč v aplikaciji pravi, da lahko uporabniki izbrišejo posamezne objave ali začasno deaktivirajo svoj račun, kar pomeni, da njihove objave ne bodo vidne drugim uporabnikom, dokler se ne odločijo za ponovno aktivacijo računa. V kolikor bi radi trajno izbrisali profil in podatke svojega Threads profila, bodo morali izbrisati svoj Instagram profil.

Dodatni pravilnik o zasebnosti v aplikaciji prav tako navaja, da je “Vaš profil Threads del vašega profila Instagram in ga lahko kadar koli izbrišete tako, da izbrišete svoj profil na Instagramu.”

Nekateri uporabniki, ki so poskušali izbrisati svoje profile na Threads, so se obrnili na njegovega tekmeca – Twitter, da bi objavili svoje neodobravanje glede Metine politike.

“Ne moremo izbrisati svojega profila na threads, ne da bi izbrisali svoj ig?? Vedeli so, da ga bodo ljudje takoj sovražili, zato so ga naredili kot past,” je ena uporabnica zapisala v tvitu, ki je prejel 5,7 milijona ogledov in 100.000 všečkov.

Številni drugi uporabniki so opisali, da se počutijo “ujete” v svojih Threads profilih, ena uporabnica, ki se je odločila deaktivirati svoj profil, namesto da bi ga izbrisala, je pozvala druge, naj se sploh ne prijavijo v aplikacijo.