Instagram lansiral konkurenco Twitterju: Spoznaj “Threads”

Instagramova nova aplikacija Threads, ki je bila ustvarjena kot tekmec Twitterju, je bila uradno lansirana v sredo, 5. julija in je trenutno na voljo v več kot 100 državah po svetu.

Meta je objavila, da je njihova “vizija s Threads, da vzamejo tisto, kar Instagram najbolje zna, in to razširijo na besedilo ter ustvarijo pozitiven in ustvarjalen prostor za izražanje vaših idej. Tako kot na Instagramu lahko s storitvijo Threads spremljate in se povezujete s prijatelji in ustvarjalci, ki imajo enaka zanimanja – vključno z ljudmi, ki jim sledite na Instagramu in drugod. In lahko uporabite naš obstoječi nabor varnostnih in uporabniških kontrol.”

Threads je nova aplikacija, ki jo je razvila ekipa Instagrama za skupno rabo besedilnih posodobitev in pridružitev javnim pogovorom. Prijavi se s svojim računom Instagram in objave so lahko dolge do 500 znakov ter vključujejo povezave, fotografije in videoposnetke dolge do 5 minut.

Številni zvezdniki so že delili svoje prve izjave, vključno z Jennifer Lopez, Tomom Bradyjem in ustanoviteljem Mete Markom Zuckerbergom.