Plastični kirurg slavnih svari pred eno vadbo, ki pospešuje staranje

Še zlasti, ker povzroča povešen obraz!

Dr. Gerald Imber, slavni plastični kirurg s sedežem v New Yorku, je postal viralen zaradi enega od svojih videoposnetkov, ki ga je objavil na TikToku.

Zdravnik je v videu razkril, da obstaja ena oblika vadbe, ki bo, če jo izvajamo redno, navidezno pospešila staranje. Zdravnik celo trdi, da zaradi nje sčasoma dobimo “izčrpan, star obraz”.

Najprej nekaj o zdravniku, ki je domnevno star 82 let in je v času, ko se je ukvarjal z medicino, “uvedel tehniko liftinga obraza z omejenim rezom in je specializiran za kirurške posege na obrazu, prsih in telesu.” Ustvaril je tudi kliniko Youth Corridor Clinic in kolekcijo za nego kože za boj proti staranju.

Zdaj pa nazaj k škodljivi vadbi … To naj bi bil tek na dolge proge.

“Povsem v redu je teči malo vsak dan ali preteči nekaj kilometrov nekajkrat na teden”, vendar pa se po njegovem težava pojavlja pri tistih, ki veliko tečejo kot glavno obliko vadbe.

“Ste že kdaj videli dolgoletnega tekača na dolge proge, ki ni imel izčrpanega, starega obraza?” je povedal v videu. “To se zgodi.”

“Kolena gredo, tvoji gležnji gredo, [in] tvoj hrbet gre,” je delil v videu. “Nekako neumno je.”

Je pa povedal tudi, da je za tiste, ki sicer radi tečejo, boljša oblika vadbe lahkotna aerobika.

@geraldimbermd Did you know there are exercises that can accelerate your wrinkles? #skincareover50 #skincareover40 #plasticsurgery #plasticsurgery #plasticsurgeon #nycdoctor #manhattan #nyc ♬ original sound – Gerald Imber, MD