Ali veš, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev?

Manj odpadkov, več guacamoleja!

Avokado je izjemno vsestrnsko živilo, saj ga lahko uživaš tako v slani kot tudi v sladki obliki. Lahko ga zmečkaš z vilico in malo posoliš ter pstrežeš na toastu za zajtrk, v obliki guacamole omake zraven tortilje za kosilo in zamrznjenega ter zmiksanega z banano v obliki sladoleda za sladico. Prav zaradi njegove vsestranskosti je zaloga avokada vedno dobrodošla, za razliko od porjavelih oksidiranih delov v zelenem “mesu”, ki nastanejo, ko avokada ne porabiš pravočasno. Na srečo obstaja super trik, s katerim ti nikoli več ne bo potrebno zavreči prezrelega avokada in vse, kar potrebuješ je zamrzovalnik!

1. korak: Avokado prereži na pol, odstrani lupino in peško. Celotno zeleno “meso” premaži z limoninim sokom.

2. korak: Avokadove polovice, četrtine ali manjše kose tesno zavij v polivinil vrečko, iz katere poskusi iztisniti čim več zraka. Avokado v vrečki položi v zamrzovalnik, kjer bo ostal zelen tudi do 6 mesecev.

3. korak: Ko si ga zaželiš, vzemi avokado iz zamrzovalnik in ga pusti na pultu, dokler se popolnoma ne odtaja (če potrebuješ odtajanega). Zgolj narezan na koščke ali zmečkan sicer nima povsem enakega okusa kot svež avokado, če pa ga uporabiš v guacamole omaki, sladoledu ali smutiju, pa se ne opazi popolnoma nobene razlike.

Preberi si tudi:
Testenine z avokadovo omako - Modna.si

Zvezdniški recept: Testenine z avokadovo omako po receptu Zendaye

Zendaya je vsestransko nadarjena igralka, pevka in plesalka, a izkazalo se je, da rada tudi kuha. Lansko leto je z emmyjem nagrajena igralka med intervjujem za Vogue India…