Domov » Prehrana & Recepti » Ali si vedela, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev?

Ali si vedela, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev?

Prehrana & Recepti
Ali si vedela, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev?
📷

Manj odpadkov, več guacamoleja!

Priznamo, malo smo obsedene z avokadom. Obožujemo ga zmečkanega z vilico na toastu za zajtrk, v guacamole omaki zraven tortilje za kosilo in zamrznjenega v sladoledu za sladico. Zato je zaloga avokada vedno dobrodošla, za razliko od rjavih delov v zelenem “mesu”, ki nastanejo, ko avokada ne porabiš pravočasno in postane prezrel. Na srečo smo odkrile super trik, s katerim ti nikoli več ne bo potrebno zavreči prezrelega avokada in vse kar potrebuješ je zamrzovalnik!

1. korak: Avokado prereži na pol, odstrani lupino in peško. Celotno zeleno “meso” premaži z limoninim sokom.

2. korak: Avokadove polovice ali četrtine tesno zavij v polivinil vrečko, iz katere poskusi iztisniti čim več zraka. Avokado v vrečki položi v zamrzovalnik, kjer bo ostal zelen tudi do 6 mesecev.

3. korak: Ko si ga zaželiš, vzemi avokado iz zamrzovalnik in ga pusti na pultu, dokler se popolnoma ne odtaja. Zgolj narezan na koščke nima povsem enakega okusa kot svež avokado, ampak, če ga boš uporabila v guacamole omaki, pa ne boš opazila popolnoma nobene razlike.