Podjetje IKEA in skupina Swedish House Mafia ustvarila “neomejeno” kolekcijo!

Podjetje IKEA je združilo moči s skupino Swedish House Mafia, da bi demokratiziralo glasbeno produkcijo doma in številnim ljubiteljem glasbe omogočilo izražanje svoje ustvarjalnosti. Rezultat sodelovanja je kolekcija OBEGRÄNSAD, ki bo naprodaj oktobra letos.

Skupaj so se podali v raziskovanje glasbe in ustvarjalnosti doma, da bi olajšali vsakdan tistim, ki glasbo producirajo, predvajajo ali poslušajo. Rezultat sodelovanja je OBEGRÄNSAD, omejena kolekcija, ki bo mnogim vzhajajočim glasbenim in digitalnim ustvarjalcem omogočila postavitev popolnega domačega studia po ugodni ceni.

IKEA kolekcija OBEGRÄNSAD
IKEA kolekcija OBEGRÄNSAD

Kolekcija OBEGRÄNSAD, ki v švedščini pomeni “neomejeno”, nagovarja vse, ki cenijo glasbeno izkušnjo doma in drugje: oboževalce glasbe, glasbene producente, DJe ter vse ustvarjalce z omejenimi sredstvi in neomejeno ustvarjalnostjo. Razvoj tehnologije je omogočil glasbeno demokracijo, zato želi kolekcija podpreti ustvarjalna prizadevanja mnogih ljudi, ki glasbo

Swedish House Mafia
Swedish House Mafia

ustvarjajo, izvajajo ali v njej uživajo doma.

Kolekcija je nastala s pomočjo vpogleda glasbene skupine Swedish House Mafia v potrebe tistih, ki s svojo glasbeno kariero šele začenjajo. “Že ko smo bili otroci, smo cenili pristop podjetja IKEA k omogočanju dostopnosti in ugodnosti stvari za mnogo ljudi. Kot najstniki smo našli kreativne rešitve z uporabo pohištva IKEA, zato se je namen sodelovanja vrtel okoli naših osebnih izkušenj,” pravijo pri Swedish House Mafia.

Kolekcijo sestavlja več kot 20 rešitev za opremo pametnega doma, tako za glasbeno produciranje in izvajanje kot tudi za poslušanje glasbe in ustvarjanje sproščene atmosfere. Kolekcija vključuje gramofon; namizne, talne in stenske LED luči; pisalno mizo; fotelj; uro; stojala za prenosnik, tablico, zvočnik in plošče; dva regala s policami; štiri torbe, med njimi torbi za plošče in prenosnik; preprogo in copate v dveh velikostih; odejo in prevleko za blazino.

IKEA kolekcija OBEGRÄNSAD
IKEA kolekcija OBEGRÄNSAD

“Želeli smo poenostaviti proces ustvarjanja glasbe. Upamo, da bo naša kolekcija mnoge ljudi navdihnila in jim omogočila ustvarjalnost v svojih domovih. To pa ni omejeno samo na ustvarjanje glasbe. Lahko je veliko več,” pravijo pri Swedish House Mafia.

Pri podjetju IKEA upajo, da bodo obetavni DJi in glasbeni producenti prepoznali prednosti OBEGRÄNSAD enote s policami, nove različice KALLAX regala, ki je oblikovana z dodatnim prostorom za ojačevalce in visoke predmete; OBEGRÄNSAD pisalne mize s stojali za zvočnike in izvlečno polico; pa tudi OBEGRÄNSAD stojal za prenosnik, tablico in zvočnike. Nabor osvetljave, ki vključuje tudi ambientalno luč v OBEGRÄNSAD uri in mehko pohištvo so osnove za ustvarjanje vzdušja, ki omogoča popoln potop v tok ustvarjalnosti.

IKEA kolekcija OBEGRÄNSAD
IKEA kolekcija OBEGRÄNSAD

“Samo poglejte kolekcijo in njeno kompleksnost: luči, pohištvo, tehnologijo. Tega ne bi mogli ustvariti s komerkoli. Sodelovanje se nahaja v jedru Swedish House Mafie, je v vsem, kar počnejo,” pravi Friso Wiersma, oblikovalec pri podjetju IKEA.

OBEGRÄNSAD je oblikovana kot ugodna kolekcija v klasični črni estetiki z minimalističnim, elegantnim oblikovanjem, ki podpira uporabo tehnologije. Kot pravijo pri Swedish House Mafia: “dizajn naše kolekcije zaznamuje tema večnosti z opazno sledjo našega DNK.” Pohištvene rešitve bodo pametne funkcionalnosti enostavno dodale v že obstoječ prostor ali od začetka pomagale ustvariti domači studio.