Podjetje Ledinek Engineering v ZDA sooblikuje lesno gradnjo

V Portlandu v ameriški zvezni državi Oregon se je začela mednarodna konferenca o izdelkih iz masivnega lesa MassTimber Conference, ki poteka še do jutri. Podjetje Ledinek s stojnico že petič sodeluje na sejmu, ki združuje strokovnjake, dobavitelje opreme proizvodnih komponent iz masivnega lesa ter načrtovanja razvoja in gradnje objektov.

Podjetje Ledinek v ZDA sicer deluje že več kot 30 let, kjer soustvarjajo razvoj lesne konstrukcijske gradnje. »Severnoameriški trg je za nas velikega pomena, zato smo zaradi razvoja in širjenja poslovanja tudi stalnica tukajšnjih konferenc in sejmov. Udeleženci so vodilni strokovnjaki iz svojega področja z izjemno širino znanja, kar nam omogoča tudi edinstven vpogled na trg in prihajajoče trende gradnje.Tudi na tak način najdemo vselej dobrodošel prostor za izboljšave,« je povedal Jaka Bradač, prodajni inženir v podjetju Ledinek Engineering, ki se je z ekipo sodelavcev udeležil sejma.

Podjetje LEDINEK je na ameriškem trgu že šest let prisotno z linijo za izdelavo križno lepljenih plošč pri proizvajalcu Smartlam iz Alabame, zadnja štiri leta pa še z večjo linijo tudi pri Element five iz Ontaria v Kanadi. Ob tem Robert Mlinarič, vodja prodaje v Ledinek Engineering, poudarja izjemen tržen potencial ZDA in Kanade, kjer pa so v primerjavi z Evropo številne lokalne posebnosti glede standardov in kontrole kvalitete. Razlika pa je tudi  v tehnoloških postopkih, lesu in lepilih.

»Delujemo že v preko 50 državah po vsem svetu. Smo globalni ponudnik celovitih tehnoloških rešitev za avtomatizirane proizvodne linije. Skozi leta stalnega razvoja in inovacij smo razvili obsežen portfelji edinstvenih ključnih strojev in naprav, katerim konkurenca poskuša/mora slediti. Že leta več ne sledimo trendom, temveč jih ustvarjamo. Na kar smo zelo ponosni.« sklene Mlinarič.