fbpx

Poglej, kakšno hrano bodo zvezdniki letos uživali na zabavi po nagradah Oskarji

Oskarji. Večerne obleke, čenče in spektakularna pojedina po sami prireditvi. Že 25. leto zapored bo Wolfgang Puck s svojo ekipo pripravil izjemne jedi, v katerih bodo v nedeljo, 24. februarja uživali hollywoodski zvezdniki na Governors Ball-u (oziroma na zabavi po Oskarjih). Menu je tako spektakularen, da zadovolji tudi najbolj zahtevne in prefinjene okuse.

Kot je zapisano na Wolfgangovi spletni strani, bodo zvezdniki lahko uživali v kar 30 različnih jedeh.

Ponovno bodo postregli z znamenitimi čokoladnimi Oskarjevimi kipci, ki so prekriti s 24-karatnim zlatom, govedino miyazaki wagyu, testenine agnolotti z grahom, piščančjo pito z zimskimi tartufi in matzo kruh s koprovo smetano, dimljenim lososom in kaviarjem.

Bo pa letos tudi ogromno novih jedi. Za začetek si bodo zvezdniki lahko privoščili vročega piščanca na nashwillski način, postreženega na rdečih žametnih vafljih.

Ekipa z Wolfgangom na čelu bo pripravila rikotine raviole, ki bodo plavali v pestu iz vodne kreše, graha in rjavega masla. Na voljo pa bo tudi več veganskih jedi kot kadarkoli prej, saj je tak način prehranjevanja trenutno zelo priljubljen. Postregli bodo popolnoma veganske in brezglutenske sladice, med drugim rdečo žametno ‘whoopee’ pito, tiramisu iz indijskih oreščkov in vanilije, tropski ‘halo-halo’, macarone iz sončničnih semen in malin ter čokoladne piškote z morsko soljo.

Zadnji in zelo pomemben del menuja, ki nikakor ne sme manjkati, pa so znameniti koktejli: cvetlična pijača na osnovi ingverjeve tekile, imenovana ‘rosella’ in pikanten Ancho.