Poleg sponzorstva 27. Ljubljanskega maratona Generali poskrbel tudi za trajnostne aktivnosti

Ta vikend je potekal tradicionalnem športni praznik, Volkswagen 27. Ljubljanski maraton, kjer se je zbralo več kot 22.500 tekačic in tekačev.

Med tekači so pa bili tudi zaposleni Generalija, kajti poleg sponzorskih aktivacij je Generali poskrbel tudi za športne, trajnostne in prostovoljske aktivnosti, saj je na maratonu teklo skoraj 30 sodelavcev. Generalijevi zaposleni so pa bili tudi del tako imenovane zelene straže na Kongresnem trgu, in sicer s trajnostnim namenom. Prostovoljci so namreč skrbeli za pravilno ločevanje odpadkov.

Generali zavarovalnica je širokemu spektru projektov in pobud, ki jih podpira na najrazličnejših področjih, dodala tudi sponzorstvo Volkswagen 27. Ljubljanskega maratona. S podporo največjemu tekaškemu dogodku v Sloveniji ostaja zvesta svoji zavezi za ustvarjanje bolj zdrave in trajnostne družbe ter poslanstvu po zagotavljanju večje varnosti. Zavarovalnica Generali s svojim Programom prednosti Generali ZAME spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog in omogoča številne ugodnosti pri svojih partnerjih.

Na Ljubljanskem maratonu je tek na 21 kilometrov tako postal polmaraton Generali ZAME. Ime nosi po Programu prednosti Generali ZAME, s katerim zavarovalnica zagotavlja številne ugodnosti in popuste pri najrazličnejših ponudnikih in tudi pri zavarovanjih ter spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog. Da bi se polmaratona Generali ZAME v sklopu Volkswagen 27. Ljubljanskega maratona lahko udeležilo kar največ tekačev, so v Generaliju poskrbeli še za dobrodošlo ugodnost, saj so članom Programa prednosti Generali ZAME omogočili nižjo prijavnino. Od vsake prijavnine na tek preko Generali ZAME so namenili 2 evra Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, s katero že leta sodelujejo v sklopu gibanja The Human Safety Net (THSN). Vsi tekači so imeli možnost brezplačnega nezgodnega zavarovanja na dan maratona, za kar se je odločila skoraj polovica tekačev. Prav tako so na Generalijevi stojnici na sejmu Tečem še pred začetkom maratona lahko opravili brezplačne zdravstvene meritve in s tem tik pred zdajci preverili svojo pripravljenost.

Zavarovalnica Generali je na Polmaratonu Generali ZAME podelila dve nagradi prvouvrščeni tekmovalki in prvouvrščenemu tekmovalcu − dve zdravstveni zavarovanji, ki omogočata hitrejši dostop do specialistične obravnave. S svojo podporo športu želijo v Generaliju razpirati krila vsem, ki na svoji poti vztrajajo in se ne predajo. Podelili so še dodatno, posebno nagrado za levjesrčnost. Namenjena je tekaču, ki se bori kot lev in ne odneha do konca, tudi če so stopničke za las ušle.