Domov » Lepota & zdravje » Poletna zaščita las na 8 načinov

Poletna zaščita las na 8 načinov

Lepota & zdravjeNega
Poletna zaščita las na 8 načinov
📷 Janni Deler

Poletje je čas preležanih dni in prežuranih noči. Je obdobje plavanja v bazenu in morju,   nastavljanja sončnim žarkom in druženja na plaži s prijatelji. Ampak ne glede na to, kako zabavne so vse te dejavnosti, lahko posledice nosijo naši lasje. Slana voda, klor, vlaga in sončenje lahko naredijo naše lase suhe, skrepane in krhke. Definitivno ne najbolj privlačne na pogled. Sledijo nasveti, kako zaščititi lase pred soncem in ostalimi škodljivimi vplivi v vročih poletnih mesecih.

 

1. Spremeni stran preče
Nič ni hujšega od opečenega lasišča. S pogostim spreminjanjem strani preče boš zmanjšala možnost nastanka opeklin, saj določeno mesto ne bo predolgo in konstantno izpostavljeno sončnim žarkom.

 

2. Zaščiti barvo las
Na soncu barva las bledi, plavanje v klorirani in slani vodi pa lahko blondinkam lepo blond barvo celo spremeni v zelenkasto. Zato, predno greš plavat, lase namaži s kremo, ki vsebuje snovi za zaščito barve in varuje pred UV žarki, da bodo tvoji lasje zaščiteni pred soncem, bazenom in morjem.

 

3. Globinska nega naj bo pogosta
V poletnih mesecih naj bo globinska nega las veliko bolj pogosta kot preostale dni v letu. Maske okrepijo in navlažijo tvoje lase ter preprečujejo razcepljenost konic, da so tvoji lasje celo poletje gladki in sijoči. Svojim lasem poleti privošči globinsko nego vsaj enkrat tedensko. Najboljše maske so tiste, ki jih naneseš že pred umivanjem las, po šamponiranju pa nato le še balzam, tako da so lasje res globinsko nahranjeni in pripravljeni na zunanje (škodljive) vplive. Če maske za pred šamponiranjem nimaš pa nič za to – pred ali po šamponiranju si nanesi na lase klasično masko in jo imej na laseh vsaj 10-15 minut oziroma dlje kot jo boš pustila gor, boljše bo. Lahko pa hranilno masko za lase narediš tudi sama – potrebuješ le 2 sestavini!

4. Lase že prej zmoči
Pred plavanjem v klorirani ali slani vodi, zmoči lase z navadno, neklorirano vodo. Zakaj? Lasni folikli bodo vpili čisto vodo namesto škodljive klorirane ali morske.

 

5. Pozabavaj se s kitami
Neznosne vremenske razmere ter mešanica klora in soli lahko na srednje dolgih in dolgih laseh ustvarijo katastrofo. Spleteni lasje zelo pripomorejo pri kasnejšem razčesavanju, kot pa lasje, ki prosto plapolajo in jih razpihava veter, poleg tega pa so taki tudi bolj izpostavljeni soli in kloru. Eksperimentiraj z različnimi stili in si pomagaj tudi z balzamom brez izpiranja, ki velikokrat dela čudeže. Zvečer razdri kito in imela boš lepe, mehke, valovite lase, brez kakršnekoli sledi o izsušenosti.

 

6. Izdelke za zaščito imej vedno pri roki, tudi na plaži
Posprejaj nekaj leave-in balzama po laseh, preden se odpraviš na sonce in tudi večkrat tekom dneva. Največkrat so ti spreji vodoodporni, vsebujejo pa tudi zaščito pred UVA in UVB žarki, tako da boš tudi na plaži ohranila svoje lase navlažene in zaščitene.

 

7. Pokrij jih
Z lasmi in šalom naredi turban na vrhu glave. To je eleganten način, kako zaščitiš lase in lasišče pred prekomernim izpostavljanjem sončnim žarkom, poleg tega pa se ti na ta način lasje ne bodo vozlali v vetrovnih dneh. Tudi klobuki so zelo modni in elegantni za zaščito.

 

8. Bodi sinhrona plavalka
Boš večino časa preživela v kloriranih bazenih? Na glavo nadeni plavalno kapo, saj boš svoje lase tako najbolje obvarovala pred škodljivim klorom.