Poletni okusi: Kozice panirane v kokosovi moki

Panirane kozice brez moke te bodo popolnoma navdušile. So hrustljave, lahke, z božanskim kokosovim priokusom, poleg tega pa so tudi zelo zdrave, saj vsebujejo veliko manj maščobe, kot restavracijska verzija. Kokosove kozice so odlične kot predjed, priloga zraven zelenjave ali kot glavna jed.

Kozice panirane v kokosovi moki

Sestavine:

  • 1/2 skodelice/50 g kokosove moke
  • 2 jedilni žlici/15 g jedilnega škroba
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/2 čajne žličke morske soli
  • 2 jajci
  • 1 skodelica/75 g posušenega nastrganega kokosa
  • 455 g nekuhanih kozic, oluščenih in očiščenih
  • 1/2 skodelice/120 ml kokosovega olja

Priprava:

1. V srednje veliki skledi zmešaj kokosovo moko, jedilni škrob, kajenski poper in sol.
2. V drugi posodi rahlo stepi jajci.
3. V tretjo posodo stresi nastrgan kokos.
4. Vsako kozico primi za rep in pomoči v stepeno jajce. Nato vsako kozico pomoči v kokosovo mešanico, pa zopet v stepeno jajce in nazadnje še v nastrgan kokos. Pomembno je, da je kozica res popolno prekrita s kokosom.
5. Ponev z debelejšim dnom postavi na srednje močni ogenj in v njej stopi kokosovo olje. Ko je v popolnoma tekoči obliki, dodaj kozice v ponev.
6. Kozice peci približno 5 minut na eni strani in nato še 2-3 minute na drugi strani.
Opomba: Veliko bolje bo, če boš kozice pekla dlje čas ana nižji temperaturi, da se kokos ne zažge, ampak samo rahlo obarva rjavo.

(Slike: tasty-yummies)