Poletni okusi: Najbolj enostaven lubenični sorbet

Potrebuješ le eno samo sestavino!

Avgust je. Zaradi vročine si si nehala s fenom sušiti lase. Le redko obuješ čevlje (razen v službo). Že več tednov nisi vklopila pečice. Trenutno si ne kompliciraš življenja in današnji recept za lubenični sorbet ne bi mogel biti bolj enostaven. Preprosto samo zamrzni kose lubenice, jih zmiksaj v pire, le-tega prelij v ožji pravokoten pekač in postavi nazaj v zamrzovalnik. Še preden se zaveš, je sorbet že pripravljen, da se z njim ohladiš in posladkaš.

Lubenični sorbet

Sestavine:

  • lubenica brez pešk, narezana na kose

Priprava:

1. Kose lubenice razporedi po peki pairju na pladnju. Pladenj postavi v zamrzovalnik za vsaj 2 uri, da lubenica popolnoma zamrzne.
2. Zamrznjene kose lubenice pretresi v blender ali multipraktik in zmiksaj v pire.
3. Maso razdeli v dva ožja pravokotna pekača (ali v enega globokega) tako, da pire vsake toliko časa z žlico potisneš navzdol.
4. Pekača postavi v zamrzovalnik, da sorbet zamrzne do te mere, da ga lahko zajameš z žlico za sladoled, kar je nekje 1 do 2 uri.

Poletni okusi: Najbolj enostaven lubenični sorbet
(Little Figgy Food)