Poletni okusi: Pesin zamrznjen jogurt z medom
Poznaš peso samo v obliki solate? Od danes naprej jo boš imela še veliko raje v obliki sladice. In ne kar ene sladice, ampak v obliki sladoleda! Pesa je polna vitaminov in resnično dobra za tvoje telo (redno bi jo morala uživati sploh, če si noseča). Po naravi ima pesa sicer bolj zemeljski okus, vendar ko jo popečeš in združiš s kiselkastim grškim jogurtom in sladkim medom, nastane bombastična slastna kombinacija!
Pesin zamrznjen jogurt z medom
Sestavine:
- 3 skodelice grškega jogurta z 2% mlečne maščobe
- 5 gomoljev rdeče pese
- 1/2 skodelice medu
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- sol
Priprava:
1. Pečico segrej na 200°C.
2. Peso (z lupino) prelij z olivnim oljem in posoli ter ovij v aluminijasto folijo.
3. Peci 45 minut, dokler se pesa toliko ne zmehča, da jo lahko prebodeš z vilico. Vzemi iz pečice in pusti, da se malo ohladi. Lupino boš zdaj z lahkoto odstranila.
4. Peso v posodi z vilico zmečkaj v pire. Pusti pri miru približno 2 uri, da se popolnoma ohladi.
5. Popolnoma gladkemu in mrzlemu pesinemu pireju dodaj grški jogurt in med ter vse skupaj dobro premešaj.
6. Zmes prelij v aparat za sladoled ali pa jo preprosto samo postavi v zamrzovalnik.
7. Po 30-ih minutah je pripravljen, da ga postrežeš.