Poletni okusi: Presni in veganski sladoledni sendvič
Ti sladoledni sendviči so tako božansko dobri, da bi morali biti prepovedani! So pa tudi presni, veganski in neizmerno zdravi. Sladoled je narejen dobesedno samo iz zamrznjenih banan, biskvit iz datljev in orehov, čokoladni preliv pa je poln superživil. Tvoje brbončice bodo navdušene nad današnjo sladico!
Presni in veganski sladoledni sendvič
Sestavine:
Biskvit:
- 1 skodelica orehov ali ovsa
- 1 skodelica datljev
- 1 jedilna žlica kakava v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta (neobvezno)
Sladoled:
- 3 zamrznjene banane
Čokoladni preliv:
- 1/4 skodelice stopljenega kakavovega masla
- 1 jedilna žlica baobaba v prahu
- 1-2 jedilni žlici lucume v prahu
- 1-2 jedilni žlici javorjevega sirupa ali drugega sladila
- 2 jedilni žlici kakava v prahu
- ščepec himalajske soli (neobvezno)
Priprava:
1. Za biskvit: Orehe (ali oves) v multipraktiku zmelji v prah. Dodaj datlje in kakav v prahu in miksaj toliko časa, da se začne masa sprijemati. Polovico mase pritisni ob dno obloženega pekača s peki papirjem. To bo spodnji biskvit sendviča.
2. Za sladoled: V visoko zmogljivem blenderju miksaj zamrznjene banane približno eno minuto, da se ustvari gladka, kremasta struktura. Prelij preko spodnjega biskvita v pekaču in postavi v zamrzovalnik, da se popolnoma strdi (nekaj ur). Nato vzemi iz zamrzovalnika, pritisni drugo polovico biskvita na bananin sladoled in zopet postavi v zamrzovalnik.
3. Za čokoladni preliv: Vse sestavine zmešaj skupaj v gladko maso. prelij v visoko posodo, da boš lahko vanj v celoti pomočila čim več sladolednih sendvičev. Iz zamrzovalnika vzemi pekač, iz njega pa sladoledni sendvič. Razreži na poljubno velike kose in v vsakega potisni sladoledno paličico, nato pa sendvič pomoči v čokoladni preliv. Še zadnjič jih postavi v zamrzovalnik, da se strdi tudi čokolada.
4. Najboljši so, če jih pred uživanjem 10-15 minut pustiš zunaj, da se malo odtajajo in zmehčajo.