Poletni okusi: Testeninska solata z jagodami, avokadom in pestom
Poletje je sezona jagod in zakaj bi jih uživala le v sladicah, ko pa se tako izjemno podajo tudi k slanim jedem. Testeninska solata z jagodami, avokadom in pestom je več kot odličen primer, poleg tega pa tudi odlična ideja za hladno kosilo ali večerjo, ko ti ne paše nič toplega.
Testeninska solata z jagodami, avokadom in pestom
Sestavine:
Za brokoli-avokadov pesto:
- 1/2 skodelice brokolijevih cvetk
- 1 majhen avokado, olupljen in izkoščičen
- 1 skodelica sveže bazilike
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- sok 1/2 limone
- sol
- 1/4 skodelice feta sira, zdrobljenega
Za testeninsko solato:
- 500 g testenin
- 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
- 1 skodelica mocarele
- 2 skodelici svežih jagod
- 1 skodelica češnjevega paradižnika
- polna pest sveže bazilike
Priprava:
1. Za brokoli-avokadov pesto: Skuhaj brokolijeve cvetke do mehkega, približno 5 minut.
2. V multipraktiku ali blenderju zmiksaj brokoli, avokado, baziliko, oljčno olje, limonin sok in ščepec soli. Miksaj toliko časa, da se vse sestavine združijo in po potrebi dodaj olivno olje, če je masa pregosta. Poskusi in po potrebi dosoli.
3. Za testeninsko solato: Zavri velik lonec slane vode. Testenine skuhaj al dente. Odcedi.
4. Testenine stresi v večjo skledo in jih prelij s pestom. Dobro premešaj. Dodaj balzamični kis, mocarelo, jagode, paradižnik in baziliko ter nežno premešaj. Postrezi hladno ali sobne temperature.
(Vir: Half Baked Harvest)