Poletni recept: Ledeni čokoladni piškoti
Brez glutena, žitaric, oreščkov, laktoze in rafiniranega sladkorja!
Piškoti brez vklapljanja pečice? Ja, je mogoče! Kokosovi piškoti z čokoladnim prelivom so več kot enostavni za pripravo, poleg tega pa namesto pečice potrebuješ zamrzovalnik.
Ledeni čokoladni piškoti
Sestavine:
Za testo:
- 1 banana
- 15 izkoščičenih datljev
- 1/4 skodelice kokosovega olja
- 1 skodelica nastrganega kokosa
Za preliv:
- 1/4 skodelice kokosovega olja
- 1/4 skodelice medu
- 1/4 skodelice presnega kakava v prahu
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- ščepec soli
Priprava:
1. Za testo: Vse sestavine stresi v multipraktik ali blender in zmiksaj v gladko in gosto maso.
2. Z jedilno žlico polagaj kokosovo maso na peki papir in jo nekoliko splošči, da je debela dober centimeter.
3. Postavi v zamrzovalnik in naredi preliv.
4. Za preliv: Na nizki temperaturi stopi kokosovo olje.
5. Odstavi z ognja in vmešaj ostale sestavine.
6. Prelij preko kokosove mase – čokolada mora prekriti celotno površino.
7. Postavi nazaj v zamrzovalnik, da se strdi tudi preliv.