Poletni recept: Zamrznjen beljakovinski piškot (samo 2 sestavini!)

Ko si zaželimo nekaj sladkega, mrzlega in hkrati hranilnega, je ta zamrznjen piškot popolna izbira. Združuje vse, kar potrebujemo po napornem dnevu ali treningu: beljakovine, hrustljavost in kremasto čokoladno teksturo – brez dolgotrajne priprave ali peke.

Recept je izjemno preprost in hiter. Potrebujete le dve sestavini: riževe krekerje in čokoladni beljakovinski puding. Recept je idealen za poletje, kot hiter zajtrk, malica ali kadar vas preprosto zagrabi želja po nečem sladkem.

Zamrznjen beljakovinski piškot

Sestavine:

  • 3 riževi krekerji
  • 1 lonček (približno 150 g) čokoladnega beljakovinskega pudinga (ali vanilijevega)

Priprava:

1. Zdrobite riževe krekerje v skledo. Ni jih treba povsem zdrobiti – manjši koščki poskrbijo za prijetno hrustljavost.
2. Dodajte čokoladni proteinski puding in dobro premešajte.
3. Iz mase, na krožniku, pladnju ali v modelčku, obloženem s peki papirjem, oblikujte velik piškot.
4. Postavite v zamrzovalnik za 2-3 ure, dokler piškot ne postane čvrst.
5. Preden ga razrežete ali pojeste, pustite piškot 5 minut na sobni temperaturi, da se rahlo zmehča, saj bo tako še bolj okusen.