Pozor! Ta sestavina v kozmetičnih izdelkih ti zelo škoduje

Dandanes le redko katera dom zapusti popolnoma brez ličil. Ličenje je postalo nepogrešljivi del naše vsakdanje rutine pa ali naneseš le maskaro in korektor ali pa vsa ličila od A do Ž.

In čeprav je težko preskočiti nekatera ličila in lepotne bombončke, obstaja ena sestavina, ki bi se je morale vse izogibati pri kupovanju izdelkov. Žal je zelo pogosto med sestavinami mnogih lepotnih izdelkov in lahko povzroča veliko škodo tvoji koži in telesu. Te zanima, katera je to?

Ko boš naslednjič v drogeriji kupovala ličila in lepotne izdelke, ne preveri le znamke in odtenka, ampak tudi sestavine! Če se med njimi skriva sestavina sodium lauryl sulfate (SLS), potem izdelek postavi nazaj na polico.

To površinsko aktivno snov je moč najti v več kot 90% izdelkih za osebno nego in čistilnih sredstvih, vključno s šamponi, geli za čiščenje obraza, geli za tuširanje, v maskarah, tretmajih za akne itd. Znana je predvsem po tem, da izjemno draži kožo, oči in pljuča. To pa sploh ni najbolj strašen del – v kombinaciji z drugimi kemikalijami je lahko celo kancerogena!

Bodi pametna in vedno preglej sestavine! Poleg SLS-ja pa bodi pozorna še na parabene, dišave in ftalate, ki prav tako škodujejo tvoji koži in zdravju.