Pozor, zaradi teh stvari tvoj dom izgleda manj prefinjen

Ko želiš izgled stanovanja ponesti na malo višjo raven, največjo vlogo pri tem igrajo malenkosti in detajli, za katere vedo zgolj največji profesionalci, vendar pa popolnoma spremenijo izgled vsakega postora. Zožili smo naš seznam najljubših hitrih popravkov, s katerimi bo tvoj dom izgledal absolutno najbolje kot lahko.

Si želiš svetel, prefinjen in tradicionalno eleganten dom? Potem se čim bolj izogibaj sledečim stvarem…

Nepospravljena postelja

Pospravljena postelja vedno naredi dober prvi vtis. Vsako jutro si vzemi nekaj minut in postelji posteljo, saj boš s tem v trenutku izboljšala počutje v spalnici, ki bo tako resnično izgledala kot prostor za sproščanje.

Fluorescentne žarnice

Močne in nelaskajoče žarnice ne samo da ustvarijo ostre sence na tebi in tvojih gostih, ampak lahko tudi tvoj dekor naredijo precej manj prefinjen. Zato močne žarnice zamenjaj z mehkejšo in toplejšo svetlobo, ki oddaja laskavi sijaj in prostor naredi udoben in vabljiv. Piko na i pa boš prostoru dodala z zanimivim dizajnom samih luči.

Žice

Ne dopusti, da bi tehnološke nadgradnje s ploskimi ekrani in zvočniki zmanjšali estetski izgled dnevne sobe. Raje se odloči za preprosto konzolo ali pa elegantno montaži televizije na steno. Urejeno in prefinjeno, brez nepotrebnih žic in tradicionalnih stojal, ki izgledajo zelo neurejeno in neprivlačno.

Stilski dodatki

Investiraj v udobne odeje in prevleke, ki filmske večere naredijo veliko bolj razkošne in prijetne.

Okvirji za slike

Izbira pravih okvirjev je zelo pomembna. Steklo naj se ne blešči, okvir pa naj bo matiran, sploh če se boš odločila za kovinske odtenke, kot so zlata, srebrna ali bronasta. V primeru, da so ti ljubši beli okvirji pa lahko izbiraš med matirano ali visokim sijajem.
Ali veš, kakšna je idealna višina za obešanje slik na steno?

Navlaka

Preveč stvari lahko prostor naredi prenatrpan in naredi izgled celotnega doma cenen. Vzemi si malo časa – recimo 10 minut na dan – in počisti področja, ki so najbolj natrpana. Kje začeti? Klubske mizice, kuhinjski pulti in pisarniške mize so običajno najbolj razmetane.

Vaza zraven vaze

Cvetličarne, kjer stoji vaza zraven vaze nikoli ne izgledajo privlačno. Nikoli ne boš zgrešila s steklenimi vazami v klasičnih oblikah, ki so pogosto tudi najcenejše. In ne samo to, v takih preprostih vazah rože najbolj pridejo do izraza, kar pa je tudi bistvo, kajne?
Nisi ljubiteljica rož, rada pa bi imela vaze v stanovanju? Potem izbiraj med kovinskimi odtenki in zanimivimi oblikami.

Lamelne zavese

Če si želiš dom narediti bolj prefinjen, namesto lamelnih zaves raje izberi take iz blaga. Ključnega pomena je tudi, da izbereš dve okrasni zavesi, ki sta narejeni iz debelejšega materiala in ju obesiš levo in desno od prosojne zavese, ki visi na sredini in prepušča svetlobo v prostor.