Pozor! Zaradi teh živil se bo tvoja koža hitreje starala

Zimske razmere lahko zelo vplivajo na stanje naše kože – jo naredijo bolj suho in celo povzročijo nastanek drobnih gubic. Kljub negovalnim izdelkom, ki naj bi se borili proti staranju kože in zvezdnicam, kot so Kardashianke, ki reklamirajo najrazličnejše izdelke ter obljubljajo, da so končno našle nekaj, zaradi česar njihova koža izgleda tako mladostna, pa naj ti kar takoj razkrijemo, da se sijoča koža brez gubic ne skriva v nobeni čudežni steklenički, ampak v živilih, ki jih vsakodnevno vnašaš v telo. Zato pospravi nazaj v denarnico na stotine evrov, ki si jih imela namen zapraviti za “čarobne” negovalne izdelke in se raje osredotoči na živila, ki bi jih morala čim prej izločiti iz svoje prehrane.

Margarina

Ta nadomestek za maslo vsebuje ogromno transmaščob, ki dehidrirajo kožo. Ko je koža izsušena, ti pa je ne vlažiš ustrezno, se začnejo pojavljati drobne gubice, ki se sčasoma večajo in poglabljajo.

Slanina, šunka in klobase

To predelano meso ustvarja proste radikale v telesu, ki lahko povzročijo hude poškodbe celic, kar se na koži pokaže v obliki gubic.

Živila z visokim glikemičnim indeksom

Visoka glikemična živila, kot so bele žemljice, preste, krofi in sladki (koruzni) kosmiči dejansko pospešijo proces staranja kože.

Sladkor

Sladkor je zagotovo največji krivec za uničevanje kolagenski in elastinskih vlaken, ki so ohranjajo tvojo kožo mehko in mladostno.

Ali veš, katera so najboljša živila za čudovito kožo in lase?