Praznični nohtki: Abstraktna smrečica

Pred nami je veseli december in zakaj ga ne bi začela kar s prazničnimi nohtki? Čeprav se ti mogoče na prvi pogled zdi dizajn zakompliciran pa boš za abstraktno smrečico na nohtkih potrebovala samo dva laka različne barve, lepilni trak in okrasek za na vrh smrečice. Zelo lepo izgleda kristalček, lahko pa uporabiš tudi zvezdice, srčke ali pa narediš pikico s pripomočkom za pike in lakom za nohte v prazničnem odtenku.

Najprej na nohte nanesi podlak in nato osnovno barvo ter počakaj, da se popolnoma posuši. Če želiš pospešiti celotni proces sušenja, nanesi nadlak za hitro sušenje. Kot osnovno barvo lahko naneseš lak z bleščicami, srebrni ali zlati odtenek, kot sneg bel lak ali pa kaj bolj subtilnega, kot sta kožna barva ali odtenek z nežnim šimrom. Pomembno je samo to, da barva ni preveč izstopajoča, saj je smrečica tista, ki mora biti v središču pozornosti.

Odreži dva lepilna trakova klasične širine, ki ju boš uporabila pri naslednjem koraku in še nekaj ožjih trakov za čez smrekico, ki pa jih boš uporabila pri četrtem koraku. Najlažje boš ravne in enakomerno debele trakove odrezala tako, da boš lepilni trak položila na rezilo škarij, tako kot prikazuje slika. Sama tako preprosto določiš kako širok naj bo trak, prav tako pa bo na ta način tudi bolj ravno odrezan.

Ko je osnovni lak popolnoma suh, postavi dva lepilna trakova klasične širine na noht tako, da ustvariš ožji trikotnik.

Zdaj pa ožje trakce naključno namesti čez smreko. Tako boš ustvarila nekakšo okrasno girlando. Zelo pomembno je, da si zapomneš vrstni red nameščanja trakov, saj jih moraš potem v obratnem vrstnem redu odstraniti (zadnjega potegneš z nohta najprej). Verjetno bo najlažje, če boš vse trakce, ki gredo recimo od leve proti desni navzgor namestila najprej, vse ostale (od desne proti levi navzgor) pa nazadnje in to potem pomeni, da slednje z nohtov potegneš najprej. Ko so trakovi nameščeni jih dobro pritisni ob noht, da ni nikjer nobenih grbinic in nanesi čez barvni lak.

Hitro a hkrati previdno odstranjuj trakove. Če je le možno jih odstranjuj posamično, saj bodo tako linije lepše in bolj ravne. Najlažje boš trakove odstranila s pomočjo pincete. Ko zaključiš z vsemi nohti, počakaj nekaj časa, da se lak na smrečicah posuši.

Za zaključek na vrh smrečice dodaj še okrasek in čez celotni noht nanesi prozorni nadlak. Tadaaa!

Ne spreglej tudi, kako z nohtov najlažje odstraniš lak z bleščicami!