Kako z nohtov najlažje odstraniš lak z bleščicami

Vprašanje: Kaj lahko naredim pred nanosom laka z bleščicami, da bo postopek odstranjevanja bolj nežen in hitrejši?

Odgovor: V času praznikov smo vse bolj pogumne in se držimo načela ‘več je več’ – bolj kot nohtki spominjajo na svetlečo disco kroglo in novoletno jelko, bolje je! Čeprav so bleščice na nohtih zelo zabavne pa je odstranjevanje takega laka veliko bolj nadležno. Profesionalna manikerka Jessica Washick je delila svoje najboljše nasvete za odstranjevanje najbolj trdovratnih lakov z bleščicami.

Priprava in nanos:
1) Spoliraj povrhnjico nohta, da bo imela naravni lesk. “Če boš uporabila klasičen lak, potem povrhnjico nohta spoliraj na mat izgled, saj bo noht tako bolj porozen, zaradi česar se lak bolje oprime povrhnice in dlje časa zdrži na nohtu. Bleščice pa so druga pesem. Laki z bleščicami imajo nekakšno lepilu podobno teksturo, zato da se bleščice ‘prilepijo’ na lak in ne odpadejo stran ko se lak posuši, zato je tak lak tudi precej težje odstraniti. Če se lak z bleščicami nanese na noht, ki ima spolirano (ne matirano) povrhnjico, se lak ne bo tako tesno oprijel nohta, zaradi česar ga bo potem tudi lažje odstraniti,” pravi Jessica.

2) Ne odstranjuj olja. Namesto, da odstranjuješ olje za obnohtno kožico z vato namočeno v acetonu, da odstraniš vso maščobo in vlago z nohta pred nanosom laka, raje uporabi samo papirnato brisačko in olje zgolj obriši. Malo ostanka maščobe bo bleščicam preprečilo, da se preveč oprimejo nohta in zaščitilo nohtno posteljico.

3) Namesto klasičnega podlaka uporabi sintetično lepilo na osnovi polivinil alkohola (PVA). Mazanje lepila na noht se sliši kar malo strašljivo, vendar pa se sintetična lepila na osnovi PVA-ja preprosto odlepijo od površine. Če lepilo zmešaš z malo vode in ga naneseš na noht, bo odstranjevanje laka z bleščicami lahkotno kot perešček. Ampak, ta trik je zgolj začasen, saj je manikura obstojna zgolj nekaj dni, kajti prhanje in umivanje rok z vodo kaj hitro razgradi lepilo.

4) Nanesi dva sloja podlaka. “Zaradi tega bo odstranjevanje nekoliko lažje, saj ustvari neko pregrado med golim nohtom in lakom,” pravi Jessica, ki še dodaja, da je ta način najbolj učinkovit v kombinaciji poliranjem povrhnjice in nanosa olja na obnohtno kožico.

Odstranjevanje:
1) Popili svetleči sloj laka. Preveč piljenja lahko poškoduje nohte, osredotoči se samo na vrhnji bleščeči sloj laka, saj bo odstranjevanje z acetonom potem tako preprosto, kot bi odstranjevala navadni lak.

2) Bleščice obravnavaj kot gel. “Sama običajno namočim manjši kos vate v odstranjevalec laka (ni potrebno da je aceton) in ga položim na noht. Če se ti mudi, lahko konico prsta oviješ z aluminijasto folijo in roko v dlani greješ ali pa s pomočjo ne prevročega fena, saj toploto pospeši celotni proces. Po treh do petih minutah povleci folijo z vato dol in bleščice bi morale biti povečini odstranjene.”

3) Navlaži in nahrani. Če imaš občutek, da so nohti bolj občutljivi kot običajno, nanesi na noht krepilni tretma, kot je na primer od Essie-ja Millionails in namaži obnohtno kožico s kremo ali oljem.

Ne spreglej tudi, kako narediš lak na nohtih (skorajda) odporen na krušenje!