Tako bo lak na nohtih (skoraj) odporen na krušenje

Se ti je že kdaj zgodilo, da si si nalakirala nohte, potem pa se ti je že v manj kot 24-ih urah odkrušil delček laka na vsaj enem nohtu? Katastrofa! Čeprav ima večina lakov že izboljšane teksture, da se le-te hitreje sušijo (kar pomaga pri izogibu raznim odrgninam ali odtisom), pa je obstojnost laka na daljši rok lahko vprašljiva. Torej, kako si doma ustvariti dolgotrajno manikuro, kot bi ti jo naredili v kozmetičnem salonu?

Bodi potrpežljiva
Morda ne veš, ampak nova manikura potrebuje vsaj 24 ur, predno lahko začneš opravljati ročna opravila, kot so čiščenje posode ali uporabljati bolj abrazivna sredstva, ki lahko odstranijo svetleči lesk na nohtih. Po zaključku barvnega laka uporabi nadlak za hitro sušenje, vsa ročna opravila pa tisti dan opravljaj v rokavicah.

Vedno zaščiti nohte
Podlaki varujejo nohte pred obarvanjem in hkrati pomagajo pri daljši obstojnosti laka, zato bi jih resnično morali vedno nanesti.

Oblika je pomembna
Lak se na nohtih, ki so krajši in imajo zaobljeno konico, običajno manj kruši. Kvadratna konica, ki ima bolj definiran rob, pa povzroči, da se lak začne hitreje krušiti.

Lak za nohte z bleščicami - Modna.si
Lak za nohte z bleščicami (Foto: Envato Elements)

Sijaj > Mat
Končni izgled laka za nohte je odločilen, ali bo lak ostal dolgo na nohtih ali se bo že zelo kmalu začel krušiti. Laki z matirajočim efektom se ponavadi začnejo hitreje krušiti od tistih z visokim sijajem.

V svojo zbirko lakov dodaj olje za obnohtno kožico
Čim bolj pogosto uporabljaj olje za obnohtno kožico. Tudi, če si ne boš nalakirala nohtov, je olje za obnohtno kožico odlično za povrhnjico nohta, saj jo navlaži, preprečuje izsušenost, zaradi zdravega nohta pa je tudi lak na njem dlje časa obstojen.

Previdno s pripomočki za gel manikuro
Gel laki zahtevajo močno UV svetlobo, nekateri celo močnejo od tiste v solarijih, kar povečuje možnost za nastanek kožnega raka. Zato raje uporabljaj navadne lake, ki imajo učinek gel efekta. Ti so trenutno zelo popularni in tudi popolnoma varni za tvoje zdravje. Da o neverjetni obstojnosti sploh ne govorimo!

Preberi si tudi:
Praznični nohti: 10 idej za veseli december

Praznični nohti: 10 idej za veseli december

Nikakor ne želimo prehitevati dogodkov, ampak za nas nikoli ni prezgodaj, da začnemo razmišljati o prazničnem času – še zlasti ko gre za planiranje praznične manikure. Ne glede…