Predmeti na pisalni mizi, ki te delajo nesrečno

Navlaka na mizi je najhujša!

Kar malo čudno je, kako lahko malenkostne stvari (kot je nedelujoč svinčnik) v trenutku postanejo gromozanski problemi. To so 4 stvari na tvoji pisalni mizi, ki sabotirajo tvojo srečo – in tudi produktivnost.

Razsvetljava

Res je, investicija v boljšo namizno luč za na pisalno mizo lahko dramatično izboljša tvoje pisarniško življenje. Zakaj? Flourescentne luči na stropu so zelo agresivne, v primerjavi z mehkejšo (in točno usmerjeno) osvetlitvijo.

Preveč položnic

Uh, samo čakaš, kdaj bo prišla naslednja položnica, da jo boš položila na vrh že tako ogromnega kupa. In vsakič ko ga pogledaš, postaneš slabe volje in živčna. Raje si omisli mapo, v katero lahko ločeno pospravljaš položnice za vsako zadevo posebej. Stvari bodo veliko bolj organizirane, ti pa neizogibnih odhodkov ne boš imela konstantno na očeh.

Preveč samolepilnih lističev

Če je tvoja pisalna miza že skoraj popolnoma prekrita s samolepilnimi lističi, na katerih imaš zapisano, kaj vse še moraš postoriti, potem je skrajni čas, da se stvari lotiš na digitalen način. Že skoraj čisto vsak računalnik in mobilni telefon ima Beležnico (ali ‘Notes’), kamor si lahko zelo pregledno zapišeš vse opravke in naloge.

Zavozlani kabli

Ja, polnilci za tvoj presnosnik, telefon in iPad so tvoja rešilna bilka. In če so v napoto tvoji računalniški miški ali se konstantno vozlajo med sabo, potem jih čim prej organiziraj. Tiste, ki so konstantno nepremični spni skupaj, tiste, ki sploh niso vklopljeni nikamor pa takoj odstrani.