Domov » Dom & design » Predstavljamo najboljše nasvete za pospravljen dom

Predstavljamo najboljše nasvete za pospravljen dom

Dom & design
Predstavljamo najboljše nasvete za pospravljen dom
📷 Just a Tina Bit

Stol v spalnici se je že zdavnaj spremenil v stolp oblačil. Predal s šaro se že komajda zapre. Priznaj: nepotrebni predmeti počasi in vztrajno zavzemajo tvoj dom – in samo na tebi je, da temu narediš konec! Predstavljamo sedem enostavnih in učinkovitih načinov za dom brez nepotrebne navlake.

S pomočjo fotografije do ovrednotenje nereda
Če ne veš, kje začeti, fotografiraj prostor in nato preuči fotografijo. Fotografija nam na nek način pomaga videti prostor z drugačnimi očmi. Morda se ti soba zdi zelo udobna, vendar pa ti bo objektivna fotografija pomagala razkriti stvari, ki bi jih morala odstraniti iz prostora.

Upoštevaj 1-minutno pravilo
Brez odlašanja naredi vsako opravilo, ki zahteva največ eno minuto tvojega časa. Obesi plašč, preglej reklame in jih nato zavrzi, zavrzi svinčnik, ki ne piše več, pospravi zobno pasto nazaj v omarico itd.

Predstavljaj si, da organiziraš zabavo
Nič te ne spodbudi bolj k odstranjevanju nereda kot zavedanje, da bo na obisk prišlo veliko ljudi. Tudi če dejansko ne prirejaš zabave, si preprosto predstavljaj, da jo. V glavi določi nek datum in se vprašaj: “Če naslednjo soboto dobim na obisk 12 ljudi, kaj vse moram postoriti?”

Zapomni si, če nečesa ne moreš doseči, tega ne boš uporabljala
Stvari poskusi shranjevati na dosegu roke. Na splošno je veliko bolje razmišljati o dostopnosti, kot pa o shranjevanju. Če bi nekaj rada le pospravila, vseeno pa ti je, ali je ta stvar dostopna, potem je zelo verjetno sploh ne potrebuješ več.

Naredi “tehnološko” vrečko
Zberi skupaj vse tehnične elemente, ki jih redno uporabljaš – polnilec za telefon, polnilec za prenosni računalnik, slušalke, zunanje baterije itd. – in jih zloži v eno vrečko, ki jo lahko pospraviš v predal ali na hitro vržeš v torbico, nahrbtnik ali kovček.

Najdi prostor za oblačila, ki niso ne umazana ne sveže oprane
Mnogo ljudi ima težave s pospravljanjem oblačil, ki niso ne zveže oprana ne pripravljena za pranje. Takšnih oblačil pogosto nočemo pospraviti k čistim oblačilom in jih posledično odlagamo na čudna mesta (kot je stol/kavč v spalnici). Če si tudi ti ena izmed takšnih, potem najdi način oziroma prostor za takšna oblačila. V kopalnico ali znotraj omare pritrdi kljukice ali pa določi en predal za takšna oblačila.

X-faktor
Če se ne moreš odločiti, ali bi obdržala določen kos oblačila, se vprašaj sledeče: “Če bi na ulici srečala svojega bivšega, ali bi bila vesela, če bi to nosila?”