Domov » Lepota & zdravje » Se ti ob nanosu laka na nohte delajo mehurčki? Nikoli več!

Se ti ob nanosu laka na nohte delajo mehurčki? Nikoli več!

Lepota & zdravjeLičenje
Se ti ob nanosu laka na nohte delajo mehurčki? Nikoli več!
📷 OPI / Instagram

Nedelja zvečer je in odločila si se nalakirati nohte. Precej sproščujoče lepotno opravilo se lahko kaj hitro sprevrže v živčno vojno, ko se ti po nanosu zadnjega sloja laka začnejo na površini pojavljati majhni mehurčki, ki uničijo celotni izgled.

Ampak, zakaj se sploh pojavijo? Mehurčki se običajno pojavijo med sušenjem, ker se zrak ujame med plasti laka. V nadaljevanju izveš, kako enostavno v treh korakih preprečiš ta nadležni pojav.

1. korak: Vedno začni nanašati lak na popolnoma čist noht – tudi če na nohtih nimaš nobenega laka, jih očisti z vato in odstranjevalcem laka za nohte, da ostraniš morebitne ostanke olja in ostale nečistoče, ki preprečijo gladek nanos.

2. korak: Lak nanašaj v tankih slojih. To je zelo pomembno, saj debeli sloji potrebujejo dlje časa za sušenje, kar pa nas pripelje do sledečega…

3. korak: Bodi potrpežljiva! Obvezno moraš počakati, da se prejšnji sloj laka popolnoma posuši, preden začneš nanašati naslednjega (približno 3 do 5 minut). Proces sušenja lahko pospešiš tudi takole. Če je le možno se poskusi izogniti nanosu tretjega sloja laka, saj se po tem nanosu najpogosteje začnejo pojavljati mehurčki. Na koncu nanesi še nadlak in to je to.