7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Prepovedana živila, če si želiš mladostno kožo brez aken

S prehrano do zavidanja vredne kože!

Ja, tudi zrela koža lahko izgleda mladostna in to brez polnil in dragih tretmajev. Vse, kar moraš narediti je, da se vrneš k osnovam – kakšno hrano uživaš (oziroma je ne) ima izjemen vpliv na to, kako vidni so na tvoji koži znaki staranja. Tvoja prehrana in način življenja vplivata na kožo in bolj zdrava kot si v notranjosti, bolj se bo to pokazalo na zunanjosti.

Kot že mnogokrat rečeno bi se morala čim bolj izogibati sladkorju, rdečemu mesu in mlečnim izdelkom, saj vsi povzročajo vnetja v telesu, kar pospeši razgradnjo celic in povečuje možnosti za razvoj zdravstvenih težav.

Hormoni imajo velik vpliv ne le na to, kako se počutimo, temveč tudi na način delovanja naših teles, kar pa vključuje tudi to, kako se obnaša naša koža – uživanje pretežno nepredelanih živil rastlinskega izvora ti pomaga pri ohranjanju zdravja in uravnovešenih hormonih.

Določena živila povzročajo izbruhe mozoljev in če si želiš, da bi tvoja koža na pomembnem dogodku izgledala izjemno, potem bi morala 4 do 6 tednov pred dogodkom prenehati uživati ogljikove hidrate in mlečne izdelke.

Pretiravanje z ogljikovimi hidrati, nezdravimi maščobami in mlečnimi izdelki poveča proizvodnjo sebuma, s tem pa se posledično poveča verjetnost za nastanek mozoljev ob najbolj nepravem času. Obroki bi morali biti polni beljakovin in vlaknin, ki te nastitijo za dlje časa. Poskušaj zaužiti tudi čim več živil bogatih z vitaminoma A in E, ki uravnavata maščobe in vlago v koži – to so bučna semena, mandlji, sladek krompir, špinača, ohrovt in ribe. Selen je še en mineral, ki bo rešil tvojo kožo, saj vsebuje visoke ravni antioksidantov. Veliko ga vsebujejo brazilski oreščki, sončnična semena in sveža tunina.

Ne spreglej tudi, katere zdrave prigrizke obožujejo tvoje najljubše zvezdnice in katerih 5 čarobnih živil pomaga upočasniti staranje!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry