fbpx

Prepreči starostne bolezni z uživanjem 1 preprostega živila

Uživanje pravih živil lahko dela čudeže za tvoje zdravje. Poleg tega, da zdrava prehrana pomaga pri hujšanju, ohranja ravnovesje črevesnega mikrobioma in še več, lahko živila, s katerimi se odločiš nahraniti svoje telo, pomagajo tudi varovati pred vrsto resnih zdravstvenih težav. Od bolezni srca do bolezni možganov, uživanje sestavin, bogatih z antioksidanti, je lahko odličen način za zmanjšanje tveganja za številne bolezni, ko se staraš. In en okusen sadež je na vrhu seznama živil, ki ti pomagajo pri preprečevanju starostnih bolezni.

Kako lahko jagode pomagajo pri preprečevanju bolezni, povezanimi s staranjem

Jagode - Modna.si
Jagode (Foto: artbutenkov / Freepik)

Na splošno so jagode med najboljšimi superživili. Polne so vlaknin, antioksidantov in ostalimi koristnimi snovmi.

Jagode imajo visoko ORAC vrednost (Oxygen Radical Absorption Capacity oziroma zmožnost absorpcije kisikovih radikalov), kar kaže na njihovo močno vsebnost antioksidantov, zaradi česar so odlična hrana za boj proti staranju. Antioksidanti v jagodah, vključno z vitaminom C, antocianini in kvercetinom pomagajo nevtralizirati škodljive proste radikale, ki prispevajo k oksidativnemu stresu in poškodbam celic.

Ko je tvoje telo zaščiteno pred oksidativnim stresom, se lahko proces staranja upočasni, posledično pa se zmanjša tudi tveganje za bolezni.

Prav tako je vredno omeniti, da lahko jagode poskrbijo tudi za čudovit videz kože, saj spodbujajo sintezo kolagena in varujejo pred poškodbami, ki jih povzroča sonce.

Poleg vsega tega so jagode nizkokalorične, bogate z vlakninami in vitamini, cenovno dostopne, vsestransko uporabne in seveda zelo okusne.

Preberi si tudi:
Kako shranjevati jagode, da ostanejo sveže 2 tedna - Modna.si

Super trik: Kako shranjevati jagode, da ostanejo sveže 2 tedna

Če se ti je že kdaj zgodilo, da te je zaradi akcijske cene zaneslo pri nakupu jagod, potem te bo nezimerno razveselil trik, ki ga je na svojem…