fbpx

Preprost trik za popolno poširano jajce

Poširano jajce se sliši precej enostavno, vendar pa je to ena izmed težjih kuharskih tehnik, ki jo obvlada le redko kdo. In prav zaradi težavnosti se ga kar z odporom lotimo pripravljati. Danes je tvoj srečen dan, saj ti razkrivamo najbolj enostaven trik, s katerim boš vsakič, znova in znova naredila popolno poširano jajce! Ker je zajtrk/kosilo/večerja vedno še boljša z jajcem na vrhu.

Potrebuješ:

  • 1 jajce
  • prozorno folijo
  • olivno olje
  • čopič
  • majhno skodelico
  • sol in poper
  • posodo z vrelo vodo
  • škarje

Postopek:

1. Prozorno folijo položi na pult oziroma mizo ter jo s pomočjo čopiča premaži z olivnim oljem.
2. Namazano folijo položi preko skodelice in vdolbinico začini s soljo in poprom.
3. Začimbam dodaj jajce (pazi, da se ti ne razlije!).
4. Prozorno folijo zaveži na vozel in jo položi v posodo z rahlo vrelo vodo za 3 minute.
5. Folijo z jajcem s pomočjo zajemalke vzemi iz vode in nato nad krožnikom s škarjami zareži folijo. Stresi jajce iz folije in uživaj v svoji mojstrovini.

Kaj pa jajca na oko v oblakih, si jih že kdaj pripravljala?